Toată creaţia işi are originea in gand. Dar gandul este energie. Dacă gandim pozitiv, atunci acea atitudine pozitivă se va reflecta inapoi către noi prin experienţe de viaţă pozitive – cu excepţia cazului in care trebuie să parcurgem, mai intai, anumite experienţe de invăţare. Cu toate acestea, este intotdeauna alegerea noastră dacă simţim această invăţare ca fiind dureroasă sau nu. Toate evenimentele declanşează o experienţă, sau o emoţie, in funcţie de modul in care percepem noi evenimentul. Trăim intr-un plan al dualităţii, astfel incat fiecare eveniment al vieţii are două faţete. Putem să ne controlăm răspunsul emoţional, prin felul in care alegem să privim, sau să ne gandim la evenimentul respectiv.

Dr. Deepak Chopra ne aminteşte că „pentru cel care observă, nu există lume obiectivă” şi că „percepţia este un fenomen invăţat”. Percepţia este guvernată de influenţele de mediu, codarea genetică şi experienţele din vieţile trecute – care sunt toate păstrate in memoria celulară. Aceste amintiri pot fi accesate prin meditaţie, hipnoză şi/sau regresie in vieţile trecute şi pot influenţa experienţele din viaţa noastră curentă – şi chiar fac acest lucru. Chris Griscom, care lucrează la Institutul Luminii, din Galisteo şi este specialist de succes in regresii in vieţile trecute, spune in cartea sa Timpul este o iluzie, că „Atitudinea şi inţelegerea nu controlează corpul emoţional! Din contră, corpul emoţional este cel care determină existenţa noastră la toate nivelurile conştiinţei pe această planetă, dar care a rămas totuşi in urmă cu propria sa dezvoltare conştientă. Motivul este acela că starea de afectivitate la nivelurile energetice aparţine dimensiunii astrale, care se află in afara realităţii influenţate de timp. Nefiind conştient de faptul că „timpul trece”, corpul emoţional revizitează sau reasamblează, in mod continuu, componente emoţionale ale propriului său model. De cand noi inşine ne-am identificat atat de mult cu corpul nostru mental, trăim in iluzia că noi influenţăm şi direcţionăm corpul emoţional, prin intermediul voinţei noastre conștiente.”

„Deoarece conştiinţa oricăruia dintre corpurile noastre nu este dependentă de vehiculul material propriu-zis, imprimările „lipicioase” existente in corpul nostru emoţional revin pe parcursul fiecărei reincarnări. ,Vechiul’ corp emoţional aduce in corpul fizic ,nou’ toate acele experienţe, reacţii şi percepţii ale realităţii, pe care le-a obţinut in alte trupuri”.

În consecinţă, simt că in timp ce putem să controlăm, sau să ne ocupăm in mod pozitiv de corpul emoţional, prin alegerea percepţiei noastre in ,fiecare moment nou’, noi trebuie de asemenea să luăm in considerare problemele din trecut şi să le rezolvăm. Aceasta ne va permite să eliberăm energia trecutului. Asemenea memorii, sau tipare celulare, sunt deseori baza unor blocaje din viaţa curentă. Atunci cand aceste blocaje energetice au fost create de emoţii trecute nerezolvate, aceasta s-a intamplat ca un rezultat direct al punctului nostru de percepţie şi al inţelegerii mentale a evenimentului care a avut loc in acel moment. O dată cu creşterea şi evoluţia noastră, a evoluat şi conştienta noastră, care ne permite să privim retrospectiv viaţa dintr-un punct de vedere diferit, mai

bogat in informaţii. Suntem conştienţi, deci, de faptul că gandurile emit şi transmit campuri de energie „nevăzute”, care operează prin intermediul unor bucle de biofeedback. Aceste campuri ricoşează şi sunt primite de sursa lor de transmitere originară.

În consecinţă, tot ce vine către noi in viaţă, tot ce ne stă in faţă, am atras către noi, prin natura energiei pe care am emis-o. Noi – corpul nostru fizic, emoţional, mental şi spiritual – suntem campuri de energie in mişcare, cu toţii rezonand şi vibrand la frecvenţe specifice şi transmiţand unde de energie. in termeni mai simpli, corpul uman poate fi privit ca un computer, mintea ca fiind sistemul de operare, gandurile ca programele soft, iar viaţa noastră ca „foaia scoasă la imprimantă” ca rezultantă a celor trei. Corpul fizic reacţionează la corpul emoţional, care reacţionează la corpul mental, care, atunci cand este acordat, serveşte Spiritul şi Inteligenţa Divină.

Aşadar, programarea noastră mentală afectează nu numai starea noastră emoţională bună, ci şi sănătatea noastră. Procesele noastre de gandire sunt deprinse şi invăţate, dar pot părea automate şi dincolo de controlul nostru. În caseta audio a cărţii sale Viaţa necondiţionată, Dr. Chopra spune: „Noi suntem prizonierii gandurilor noastre. Prin memorie şi obişnuinţă, noi devenim, literalmente, un maldăr de răspunsuri condiţionate şi nervi, care sunt declanşate in mod constant de oameni şi imprejurări, ca să devină manifestări previzibile ale reacţiilor biochimice din corpurile noastre. Şi astfel, mintea condiţionată lasă puţin loc pentru orice lucru nou. Emoţiile par a fi dincolo de controlul

nostru. Noi ridicăm şi construim o inchisoare, iar tragedia este aceea că nici măcar nu putem vedea zidurile acestei inchisori. Lipsa unui sens in viaţă, cu care ne confruntăm in mod curent, poate doar să devină şi mai puternică, dacă rămanem in interiorul acestei inchisori.” Învăţăm procesele noastre de gandire de la cei cu care ne-am asociat in anii noştri de formare, atunci cand deseori invăţăm să:

-Generalizăm prea mult.

-Gandim doar in termeni de alb şi negru.

-Tragem concluzii, fără a avea dovezi.

-Gandim ce e mai rău intr-o situaţie, sau să depăşim măsura.

-Luăm totul ca atac la persoană.

-Ne concentrăm intotdeauna asupra eşecurilor sau proble

melor noastre.

Atunci cand inţelegem că:

-Gandurile sunt energie (care poate declanşa, de asemenea, emoţii).

-Legile universale guvernează această energie.

-Avem puterea să ne creăm realitatea noastră personală.

-Putem fi apoi liberi- pentru totdeauna de gandirea limitată şi de convingerea că viaţa „e doar ceva ce ni se intamplă”.

Abia atunci devenim ucenici in stăpanirea minţii. Ne dăm seama că trebuie să fim disciplinaţi şi vigilenţi cu absolut fiecare gand.

Lasă un comentariu