Romania este singura tara din lume care nu isi cunoaste in intregime adevarata istorie. Sunt in istoria Romaniei foarte mari perioade de timp in care nu se stie absolut nimic de parca nici nu ar fi existat. Sunt foarte multe descoperiri pe aceasta tema insa ele au fost ascunse de ochii publicului pentru a nu isca un scandal si pentru a nu se modifica istoria asa cum a fost ea cunoscuta si invatata de-a lungul atator generatii. Insa aceste descoperiri istorice sunt ascunse pentru ca asta ar duce la o „trezire” a populatiei Romaniei si la o fraternizare absoluta. Din 1989 de cand Romania a devenit o tara libera politica interna s-a axat pe o dezradacinare si o depatriere a romanilor.

Sa revenim la partea ascunsa a istoriei romanilor. Cat la suta din populatia Romaniei stie ca Tablitele de la Tartaria sunt printre cele mai vechi scrieri cunoscute pana in prezent si facute publice. Observând tartaria_tablets1similitudini între tăbliţele găsite la Tărtăria şi scrierile de pe tăbliţele sumeriene de la Uruk şi Djemdet Nasr, cele din urmă datând de la sfârşitul mileniului IV şi începutul mileniului III î. Hr., specialiştii români au luat în considerare ipoteza conform căreia şi tăbliţele de la Tărtăria ar fi vestigii ale unei scrieri străvechi. Tăbliţele de la Tărtăria sunt însă mai vechi cu un mileniu decât monumentele scrierii sumeriene, fiind datate din prima jumătate a mileniului IV î.Hr. Astfel, dacă se admite că ele reprezintă intr-adevăr scrieri, Tăbliţele de la Tărtăria sunt cele mai vechi scrieri găsite până-n prezent. Desi sunt facute publice acestea nu au fost foarte mediatizate si nu intalnesti foarte des discutii pe aceasta tema. Aceasta este una dintre micile descoperiri care ar putea sa ridice Romania in ochii Lumii, si sa nu mai fim priviti ca niste salbatici si niste rromi care plecam in tarile europene pentru a fura. Oricum pot sa dau si alte exemple de vestigii care nu sunt asa de cunoscute si care fac ca Poporul Roman sa fie unul dintre cele mai vechi civilizatii si care are un trecut plin de fapte marete. Haideti sa spunem putin si despre ultima descoperire de la poalele Ceahlaului. Aici s-au descoperit diverse tablite din lut, imprimate cu pictograme, care s-ar putea dovedi a fi forme ale celei mai vechi scrieri din lume. Mai nou, tot aici au fost descoperite structuri ciudate din piatra, unul semanând izbitor cu un OZN, altul cu un urias ozn-mare1craniu de extraterestru si ultimul cu celebrul Sfinx din Bucegi. Ziarul Gardianul a fost singurul care a scris despre aceasta descoperire si s-a mai scris despre aceasta pe cateva bloguri. Cei care doresc sa vada articolul in toatalitate il puteti privi aici inclusiv pozele care confirma cele discutate in reportajul respectiv. O alta descoperire majora este pestera de la Polovragi situata deasupra râului ce desparte Munţii Căpăţâna de Munţii Parâng. Acesta pestera se presupune ca a fost cetatea lui Zamolxis si momentan nu s-a descoperit din ea decat doar 10350 m, ceea ce reprezinta o mica parte din lungimea totala a acestei pesteri. Aceasta pestera ascunde foarte multe secrete, dar principala concluzie si in acelasi timp intrebare care se trege din aceasta descoperire este ” Stramosii nostri daci aveau cunostinte de speologie mult mai avansate decat detinem noi?”. Ce anume s-a intamplat cu aceste cunostinte si cum este posibil sa dispara fara a ramane nici o urma despre ele. Iarasi aceasta descoperire ramane sub anonimat si nu este foarte cunoscuta. Aceasta pestera ar putea aduce castiguri substantiale turismului romanesc daca s-ar pune mai mult accent pe aceasta si pe resursele pe care le avem.

Oricum acestea sunt foarte putine descoperiri care ar putea aduce castiguri substantiale Roamaniei si care ar putea ridica-o din criza in care se afla. Intrebarea care mi-o pun si la care nu am gasit un anumit raspuns este urmatoare: „De ce sunt ascunse publicului larg aceste informatii si nu se pune accent pe ele asa cum se face in tarile „civilizate”, pentru a ridica Romania la rangul pe care il merita?”

13 răspunsuri »

 1. ioan aron taroi spune:

  pe acest teritoriu nu a fost introdus cu forta armelor[crestinismul] ,s-a potrivit ca o manuse .sunt un naiv si nu inteleg ce mari interese politice nu dau voie a se dezvaluii aceste lucruri,desi toti vedem[simtim]cum se incearca desfiintarea acestui neam -de ce?in aceste zile politicul este cel care conduce [dar a condus prost cel putin in ultimi 30 de ani],au distrus si continua ,ce e de facut?

 2. adriana spune:

  Despre Provincia Dacia [informatia trebuie data mai departe ! ]

  DACIA

  M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbărilor pozitive într-o societate şi trebuie să recunosc că de cele mai multe ori sunt tinerii, care refuză să accepte un adevăr relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevăr absolut.

  Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe profesorii de istorie şi de limba română:

  Cât la sută din Dacia a fost cucerită de romani? Şi dacă profesorul ştie răspunsul: 14 % din teritoriul Daciei (care se întindea de la vest la est, de la lacul Constanţa-Elveţia de azi şi pânădincolo de Nipru).
  Câţi ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei? Şi dacă profesorul va răspunde: numai 164 ani, atunci puteţi merge la următoarea întrebare:
  Soldaţii „romani” chiar veneau de la Roma şi chiar erau fluenţi în limba latină ? Aici le va fi şi mai greu să vă răspundă, căci acei soldaţi „romani” vorbeau orice limbă numai latina nu! Cohortele aflate pe pământul Daciei cuprindeau soldaţi din diferite părţi ale imperiului roman, uneori foarte îndepărtate. Găsim Britani din Anglia de azi, Asturi şi Lusitanieni din peninsula Iberică,Bosporeni din nordul Mării Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin , din părţile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reţi din părţile Austriei şi Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, până şi Numizi şi Mauri din nordul Africii (C.C..Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130). Şi ultima întrebare:
  Cum a fost posibil ca într-un aşa de scurt interval istoric TOATĂ populaţia Daciei să-şi uite limba şi să înveţe o limbă nouă, limba latină , de la nişte soldaţi „romani” care nici ei nu o vorbeau?

  Când toate popoarele civilizate din lume iniţiază, desfăşoară şi promovează valorile istorice care le îndreptăţesc să fie mândre de înaintaşii lor, găsim opinia unor astfel de „adevăraţi români”, care, nici mai mult, nici mai puţin, spun despre formarea poporului daco-român: „soldaţii romani au adus femeile şi fetele dace în paturile lor şi aşa s-au născut generaţii de copii, care învăţau numai limba latină de la tatăl lor, soldatul „roman”…

  Cum or fi venit ele din Moldova de azi, din Basarabia, de pe Nistru, Bug şi de pe Nipru, acele soţii şi fete de traco-geţi şi carpi, de la sute şi sute de kilometri depărtare ca să fie „fecundate” de soldaţii „romani”?

  După părerea stimabililor, femeile daco-gete erau şi „curve”, ba chiar şi mute, nefiind în stare să-şi transmită limba strămoşească copiilor lor! Cât despre noi, urmaşii lor, cum ne-am putea numi altfel decât „copii din flori” apăruţi dintr-o aventură amoroasă a întregii populaţii feminine daco-gete, la care masculii autohtoni priveau cu „mândrie”, aşteptând apariţia „sâmburilor” noului popor şi grăbindu-se, între timp, să înveţe cât mai repede şi mai bine noua limbă, limba latină , când de la soţii, când de la fiicele lor (iubite ale soldaţilor romani cuceritori) ba chiar şi direct, de la soldaţii romani năvălitori ce le-au înjosit căminele.

  La Centrul Cultural Român [din New York ], pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o altă somitate, de origine română, prof.dr. în arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina , de la romani, prin băile de la Sarmisegetuza lui Traian! De ce prin băile romane şi de la nişte soldaţi cam fără haine pe ei?

  Nu prea ştiu ce a vrut să spună stimabilul profesor din Cluj despre bărbaţii daci, dar cred că nici un român, nici măcar în joacă, nu are voie să facă o astfel de afirmaţie decât dacă….

  De fapt tot dânşii ne spun că ne tragem din „doi bărbaţi cu… braţe tari”! Astfel de declaraţii „istorice” te fac să-ţi doreşti să fii orice, numai român nu!

  Doamnelor si Domnilor,

  Dacia a fost cotropită de romani în proporţie de numai 14% şi pentru o perioadă istorică foarte scurtă, de 164 de ani. 86% din teritoriul Daciei nu a fost călcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut că într-o aşa de scurtă perioadă istorică, dacii să fi învăţat latina , fără ca pe 86% din teritoriul lor să-i fi întâlnit pe soldaţii romani. Dar dacă nu de la romani au învăţat dacii latina , atunci de la cine? – se întreabă aceiaşi demni urmaşi ai lui Traian?

  Herodot ne spune că cel mai numeros neam din lume după indieni erau tracii. Dio Casius ne spune şi el: „să nu uităm că Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian şi Decebal au fost războaie fratricide, iar Tracii au fost Daci”. Faptul că dacii vorbeau ” latina vulgară”, este „un secret” pe care nu-l ştiu numai cei ce refuză să-l ştie.

  „Când sub Traian romanii au cucerit pe daci la Sarmisegetuza n-au trebuit tălmaci, afirmă Densuşianu şi asta schimbă totul. Deci dacii şi romanii vorbeau aceeaşi limbă!” Dacă astăzi se consideră că 95% din cunoştinţele acumulate de omenire sunt obţinute în ultimii 50 de ani, să vedem cum şi noţiunile noastre despre istoria poporului daco-român pot evolua. Când nu de mult s-a publicat teoria evoluţiei speciei umane în funcţie de vechimea cromozomală, s-a ajuns la concluzia că „prima femeie” a apărut în sud-estul Africii.

  Următorul pas uriaş a fost în nordul Egiptului, iar de aici, în Peninsula Balcanică. Când profesoara de arheologie lingvistică Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles , California , a început să vorbească despre spaţiul Carpato-dunărean ca despre vatra vechii Europe, locul de unde Europa a început să existe, am fost plăcut surprins şi m-am aşteptat ca şi istoricii noştri să reacţioneze la fel. Dar, din partea lor am auzit numai tăcere.

  Când profesorii Leon E. Stover şi Bruce Kraig în cartea „The Indo-European Heritage”, apărută la Nelson-Hall Inc., Publishers , 325 West Jack son Boulevard, Chicago , Illinois 60606 , vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europă a mileniului 5 î.d.H., care-şi avea locul în centrul României de azi, să nu fim mândri?

  Când studiile de arheologie moleculară ne îndreptăţesc să ne situăm pe primul plan în Europa ca vechime, nu-mi este uşor să le răspund unor persoane care nu citesc nici ceea ce spun inteligent alţii despre noi şi nici măcar ce scriu eu. Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie, folosind PCR (polimerase chain reaction), pot determina originea maternă a unor mumii vechi de sute şi mii de ani.

  Teoria genoamelor situează spaţiul carpato-dunărean ca fiind, nici mai mult nici mai puţin decât, locul de unde a început Europa să existe, locul unde acum 44.000 de ani sosiseră primele 3 Eve şi primul Adam. Când am scris „Epopeea Poporului Carpato-dunărean” şi volumele „Noi nu suntem urmaşii Romei”, „În căutarea istoriei pierdute” şi „Călătorie în Dacia – ţara Zeilor”, m-am bazat pe astfel de cercetări, dar şi pe cartea unei somităţi în domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, profesor la Universitatea din Oxford , Anglia , căruia i se publica, în anul 1993, la Barnes & Noble Books, New York , „The History of Civilization” , „The Aryans”.

  El explorează într-un mod fascinant originea şi difuzarea limbilor în Europa preistorică. Între paginile 176-177 publică şi o hartă arătând leagănul aryenilor în timpul primei lor apariţii; şi minune mare, spaţial Carpato-Dunărean este cel vizat! Când roata, plugul, jugul, căruţa cu două, trei şi patru roţi apar pentru prima dată în lume pe teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, când primii fermieri din Europa sunt descrişi pe acelaşi spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă – 6,500 î.d.H., (vezi John North, „A new interpretation of prehistoric man and the cosmos”, 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas , New York , 10020, Chronology), nu-ţi vine a crede că tocmai cei pentru care aduni aceste informaţii formidabile despre poporul şi spaţiul pe care îl ocupa ţara noastră, te decepţionează!

  Nu de mult, la Primul Congres Internaţional de Dacologie, Bucureşti, Hotel Intercontinental, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac ne vorbea despre „Codex Rohonczy”, o cronică daco-românească, însumând 448 pagini, scrisă în limba română arhaică, „latina vulgara”, cu alfabet geto-dac.

  Pe fiecare pagină se aflau scrise circa 9-14 rânduri. În text sunt intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care prezintă diferite scene laice şi religioase. Direcţia scrierii este de la dreapta la stânga şi textul se citeşte de jos în sus. Descoperim că în bisericile vechi, daco-româneşti, cultul ortodox se exercita în limba „latina vulgară”, chiar până în secolele XII-XIII, când s-a trecut la oficierea cultului în limbile greacă şi slavonă. Codexul cuprinde mai multe texte, ca „Jurământul tinerilor vlahi”, diferite discursuri rostite în fata ostaşilor vlahi înaintea luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri, o cronică privind viaţa voievodului Vlad, care a condus Vlahia între anii 1046-1091, imnul victoriei vlahilor, conduşi de Vlad asupra pecenegilor, însoţit de note muzicale etc.

  Atunci se miră şi se întreabă, pe bună dreptate, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac: „De ce institutele de specialitate ale Academiei Române au rămas pasive la descoperirea şi descifrarea acestui document istoric, scris în limba dacoromână, latina dunăreană, într-un alfabet geto-dacic existent de milenii, cu mult înaintea celui latin al romanilor?”

  Dar, după orientarea ideologică ce o au, cei sus amintiţi ar fi preferat ca acest diamant să nu se fi descoperit. Academia Română ar fi trebuit să organizeze o mare sesiune ştiinţifică cu caracter nu numai naţional, cât mai ales internaţional. Dar şi ei, la fel ca şi „românii adevăraţi”, vajnici urmaşi ai lui Traian, vor să arate om enirii ce înseamnă să fii umil şi să-ţi dispreţuieşti strămoşii, trecutul şi neamul…

  Faptul că NOI, Românii, suntem strămoşii tuturor popoarelor latine şi nicidecum o rudă marginală a latinităţii, ar trebui să ne facă să ne mândrim şi nicidecum să căutam contra argumente, precum cei lipsiţi de înţelepciune care îşi taie cu sârg craca de sub picioare….

  Cu deosebită stimă,

  Dr. Napoleon Săvescu,
  Fondator & Preşedinte al

  ” Dacia Revival International Society”
  of New York

  Codexul Rohonczi

  O carte veche de 1.000 de ani, păstrată la Budapesta, răstoarnă toate teoriile istorice despre cultura strămoşilor noştri.
  Dacii scriau de la dreapta la stânga, iar citirea se făcea de jos în sus.
  De la daci nu au rămas izvoare scrise.
  Prea puţine se ştiau despre locuitorii zonei carpato-dunărene, după retragerea romanilor.
  O carte veche de aproape 1.000 de ani, păstrată la Budapesta, răstoarnă teoriile istoricilor. Manuscrisul cuprinde primele documente scrise în această perioadă istorică.
  A fost scrisă cu caractere dacice, de la dreapta la stânga, şi se citeşte de jos în sus. Vorbeşte despre despre vlahi şi regatul lor.
  Mulţi au încercat să descifreze Codexul Rohonczi, dar n-au putut.
  Arheologul Viorica Enachiuc a tradus, în premieră, filele misteriosului manuscris.

  Dăruită de un grof

  În 1982, Viorica Enachiuc a aflat dintr-o revistă publicată în Ungaria de existenţa în arhivele Academiei Ungare a Codexului Rohonczi.
  Se spunea că e redactat într-o limbă necunoscută.
  A facut rost de o copie.
  Timp de 20 de ani, a muncit ca să-i descifreze tainele.
  Manuscrisul se afla în Arhivele Academiei de Ştiinţe a Republicii Ungaria.
  E o carte legată în piele.
  A fost păstrată în localitatea Rohonczi până în anul 1907.
  Groful Batthyany Gusytav a dăruit-o Academiei de Ştiinţe a Ungariei, în 1838.
  Nu se ştie prin câte mâini a trecut de-a lungul secolelor.

  „Scriere secretă”

  După Al Doilea Razboi Mondial, doctorul Vajda Joysef, preot misionar, îi scria cercetătorului Otto Gyurk, în legatura cu Codexul: „Se găseşte în Arhivele Academiei de Ştiinţe a Ungariei o carte rară, Codexul Rohonczi. Acest Codex este scris cu o scriere secretă, pe care
  nimeni n-a reusit s-o descifreze până acum. Şi eu am Încercat. Literele sunt asemănătoare scrierii greceşti. M-am gândit că seamănă şi cu literele feniciene, apoi am încercat pe baza vechii scrieri ungureşti, dar n-a mers. Toate încercările le-am aruncat în foc”.

  După ce a studiat Codexul, cercetătorul Otto Gyurk a publicat, în 1970, o parte din observaţiile sale într-un articol, în care a încercat să identifice acele semne din manuscris care ar putea semnifica cifre.

  Alfabet dacic cu 150 de caractere

  Viorica Enachiuc a descoperit că textele Codexului au fost redactate în secolele XI si XII, într-o limbă latină vulgară (daco-romana), cu caractere moştenite de la daci.
  „Sunt semne care au aparţinut alfabetului dacic, ce cuprindea aproximativ 150 de caractere, cu legăturile respective. Textele din Rohonczi au fost redactate în latina vulgară, dar într-un alfabet dacic, în care dominante sunt străvechile semne utilizate de indo-europeni în epoca bronzului”, spune aceasta.

  Solii şi cântece ale vlahilor

  Codexul are 448 de pagini, fiecare cu circa 9-14 şiruri.
  În text sunt intercalate miniaturi cu scene laice şi religioase.
  E scris cu cerneală violet.
  Cuprinde o culegere de discursuri, solii, cântece şi rugăciuni, care include 86 de miniaturi. Consemnează înfiinţarea statului centralizat blak (vlah), sub conducerea domnitorului Vlad,
  între anii 1064 si 1101.
  „Sunt informaţii despre organizarea administrativă şi militară a ţării ce se numea Dacia . Avea hotarele de la Tisa la Nistru şi mare, de la Dunăre spre nord până la izvoarele Nistrului. Mitropolia blakilor avea sediul la Ticina – cetatea din insula Pacuiul lui Soare”, a descoperit
  Viorica Enachiuc.

  „Jurământul tinerilor blaki”

  Codexul conţine şi versurile unui cântec de luptă, numit „Jurământul tinerilor blaki”, care a fost tradus în felul următor:
  „O viaţă, tăciunele Şarpelui, puternic veghetor,
  Înşelator, să nu primeşti a te uni
  Cu prorocirile Şarpelui, anuale, pentru că lovit Vei fi
  Cântecul cetăţii aud îndelung
  Mergeţi vioi, juraţi pe caciulă, pe puternica caciulă!
  Să juri cu maturitate şi cu convingere!
  Să fiu ţie putere vie, trăiesc, în luptă să fiu!
  Alesul jurământ preţuieşte şoimul tău,
  mergi cu jurământ puternic!”

  Notă:
  Codexul Rohonczi (grafii alternative: Codicele şi Rohonczy sau Rohonc, în toate combinaţiile) este un document controversat al cărui sistem de scriere este inedit şi încă nedescifrat în mod convingător.
  Este numit după orăşelul Rohonc (Rohoncz e grafia maghiară veche; pe germană Rechnitz, pe croată Rohunac), aflat astăzi în provincia Burgenland din estul Austriei.

  Membra UNESCO Viorica Enachiuc e absolventă a Facultăţii de Filologie, secţia Română-Istorie, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi , promoţia 1963.
  Lucrarea de licenţă şi-a luat-o în arheologie.
  E membră UNESCO din 1983.
  Mulţi ani a condus şantiere arheologice în Oltenia, Muntenia şi Moldova .
  A cercetat scrierile vechi din neoliticul mijlociu şi epoca dacică.
  Şi-a prezentat lucrările la conferinţe în ţară şi în străinătate: Austria , Franţa, Germania, Italia , Israel .
  Burse de studiu a primit în Italia, pe probleme de arheologie, şi ăn Danemarca, unde a studiat scrierea runică.

  Aceste fapte nu sunt secrete.
  Dar mă întreb şi vă întreb: de ce tac autorităţile politice şi ştiinţifice de la noi?
  Sau mass media.
  Pentru că sunt mai importante furturile, violurile sau accidentele auto sau se „vând” mai bine?
  Incompetenţi nu sunt.
  Sau au primit ordin să tacă?

 3. JustMe spune:

  Superb articol bravo , am citit o carte acum vre-un an si ceva despre adevarata istorie a romaniei , si multe alte descoperiri istorice cum ar fi drumul zeilor ! Tiganii nu degeaba au ajuns la noi in tara in cartile indienilor se vorbeste despre tara zeilor dar astazi nu stiu daca ii mai pasa cuiva !

 4. corvusdd spune:

  Multumesc la fel. Spor si la tine si sa continui cu postarile frumoase care pentru unii reprezinta o adevarata sursa de informare si poate si de inspiratie. Sa ne reauzim cat mai des

 5. Cristiana spune:

  Multumesc pentru aprecieri!!
  Cum ma eliberez putin ma intorc !! Spor in tot ceea ce faci!!!
  Cu drag, Cristiana

 6. corvusdd spune:

  Cristina imi face placere sa te am pe blogul meu. Pentru inceput bine ai venit. Imi face o deosebita placere sa vorbesc cu oamenii care intradevar au ceva de spus si sunt inteligibili in discuti. Te astept cu drag in continuare pentru a putea continua discutiile.
  Magda imi este greu sa iti explic implicatiile politice si interesele asupra terioriului Romaniei. Se vrea ca noi sa fim dezradacinati si sa ni se omoare simtul patriotic si mandria de a fi roman. Daca doresti sa continuam discutiile pe aceasta tema te rog sa iei legatura cu mine. Ai adresa de mail la contact.
  Numai bine

 7. Magda spune:

  adevarat articolul! dar daca mai marii nostri ar fi si ei ” adevarati romani” si nu ar lasa masonii sa-si bage cozile ..ar fi excelent! din cate am auzit ..ministrul culturii si cultelor dl Razvan Teodorescu s-a opus vehement devaluirii adevaratelor noastre origini….de ce?? nu stiu..poate ii inbuiba mai bine pantecul masonii!

 8. Cristiana spune:

  Buna seara!! Acum am terminat si eu de mancat si ma pregatesc de o lucrare importanta chiar acum, peste jumatate de ora, asa ca nu am cum sa mai stau de vorba cu voi deocamdata!! Dar sunt atat de bucuroasa ca te am descoperit… pardon|! tu m-ai descoperit, tu ai venit prima data la mine in vizita!!!
  Ma bucur tare mult de tot ce am frunzarit in cateva minute pe aici, promit sa vin si sa stam de vorba, daca bineinteles iti face si tie placere!!!
  Toate cele bune! Spor in tot ceea ce faci (ceea ce faceti cu totii, si voi, cititorii de aici!!), sanatate si … ZĂRILE SUFLETULUI SĂ VĂ FIE MEREU DESCHISE!!!!
  Cu drag, Cristiana

 9. corvusdd spune:

  De acord cu totul…dar avand in vedere ca pana si religia noastra a fost preluata din ceva mai veche nu stiu daca este corect sa ne intoarcem catre o Credinta Zamolxiana(s-au si mai corect este posibil ca religia egiptenilor sa fie copiata dupa religia Dacica.. si atuncea ar trebui sa fim mandrii ca o parte din vechile noastre crezuri sunt imprimate pe plan international :)))… Asa cum crestinismul, musulmanismul, ortodoxismul si multe alte religii sunt copii destul de fidele a Cartii Mortilor a egiptenilor nu stiu ce sa zic. Eu cred ca fiecare om are dreptul sa isi aleaga calea nu aceasta sa fie imprimata cu forta.. Oamenii nu mai stiu ce sa creada si pe cine sa creada. Crestinismul a fost impus prin forta armelor asa ca nu stiu cum ar mai putea cineva sa impuna o noua religie, fie e si cea a stramosilor nostri.

 10. nechita robert spune:

  studiez istoria strabunilor de 10 ani adun ca am sa scriu o carte care as dori sa inlocuiasca in credinta romanilor cel putin prezenta religie cu intoarcerea la cea a mosilor nostri Credinta Zamolxiana.
  dar timpul si vremurile, lipsurile ne indeparteaza de atingerea scopurilor noastre, zilnic ne infruntam cu alte nevoi, ce ne lasa putin timp necesar elaborarii „Cartii de Capatai a romanilor”!
  dar gandul nostru este acolo si in miezul noptii la cel Mare strabun si vesnic

 11. nechita robert spune:

  suntem prea singuri si pre inraiti

 12. corvusdd spune:

  Multumes pentru apreciere. Esti primul care are curajul sa adauge un comentariu pe blogul meu. Iti multumesc inca odata pentru ca ai avut curajul sa spargi gheata

 13. Kappacelu` spune:

  Asta a fost unul dintre putinele articole lungi pe care mi-a placut sa le citesc:) Frumos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s