A fost odată o familie de iepuraşi: mama, tata şi cei şapte copii ai lor. Părinţii nu ştiau care din cei şapte copii ai lor va fi adevăratul iepuraş de Paşti. Mama a luat atunci un coş cu ouă, diferit colorate, şi-a chemat copilaşii în jurul ei şi a început să-i spună celui mai mare :

 -Te rog, ia un ou din coşul acesta şi du-l în grădina, acolo unde copiii au pregătit cuiburile.

Primul iepuraş a luat oul de aur și a fugit cu el în pădure, peste râu, peste poiană, peste câmpie, până a ajuns la grădină.Când să sară gardul, iepuraşul a făcut un salt prea mare, oul i-a scăpat şi s-a spart. S-a întors acasă supărat iar mama lui i-a spus :

 -Iepuraş, iepuraş, în grădina n-ai intrat,

  Nu eşti tu cel aşteptat !

Al doilea iepuraş a luat oul de argint, a fugit cu el în pădure, a trecut peste râu, prin poiană şi când a ajuns în câmpie s-a întâlnit cu o coţofană, aceasta i-a spus :

-Da-mi te rog oul să-l privesc mai bine, n-am văzut niciodată un ou atât de frumos ! Dar până când el să se gândească dacă să-l dea sau nu, coţofana a luat oul şi a zburat cu el în cuib.

Cel de-al treilea iepuraş a luat oul de ciocolată, a fugit cu el în pădure şi, deodată, s-a întâlnit cu o veveriţă care zburdă voioasă prin crengile unui copac.Veveriţa l-a întrebat :

– E bun oul ?

– Nu ştiu, eu îl duc copiilor !

-Lasă-mă să-l privesc şi să gust puţin din el ;

 Dar pentru că oul a fost bun veveriţa l-a mâncat pe tot.

Al patrulea iepuraş a luat oul pestriţ, pictat cu picățele si a fugit cu el prin pădure, dar când a ajuns la râu, vrând să-l treacă peste un trunchi de copac, începu să se oglindească în apă, ca într-o oglindă şi, uitând de ou, îl scăpa în apă. Când se întoarse acasă mama lui îi spuse ca şi celorlalți fraţi :

-Iepuraş, iepuraş, în grădina n-ai intrat,

 Nu eşti tu cel aşteptat!

Al cincilea iepuraş luă oul galben, fugi prin pădure, dar acolo se întâlni cu vulpea care îi spuse:

-Vino până la vizuina mea să le arăţi şi puilor mei minunăţia asta de ou. Puii de vulpe, cum au văzut oul, au început să se joace cu el, până când oul s-a spart.

Al şaselea iepuraş luă oul albastru şi fugi cu el până când se întâlni cu alt iepuraş. De bucurie lasă oul jos şi începură să se joace împreună şi, cum se jucau ei voioşi, din neatenţie au spart oul. Ajuns acasă mama lui i-a spus :

-Iepuraş, iepuraş, în grădina n-ai intrat,

Nu eşti tu cel aşteptat !

Toată familia iepuraşilor era supărată, până acum nici un iepuraş nu a reuşit să ducă oul copiilor în cuibul pregătit de aceştia …Cel mai mic dintre iepuraşi trebuie să-şi încerce norocul. E rândul lui să pornească pe drumul care duce spre cuibul din iarbă pregătit de copii. Al şaptelea iepuraş, cel mai mic copil al familiei a luat oul roşu, a alergat cu el prin pădure, s-a întâlnit şi el cu un iepuraş dar nu s-a oprit la joacă. Apoi s-a întâlnit cu vulpea, pe care a ocolit-o, a trecut cu grijă peste rău. Când a ajuns în câmpie s-a întâlnit cu coţofană, care zbura o vreme după el, dar iepuraşul îi spuse că e grăbit şi coţofana îl lasă să meargă mai departe. Aşa a ajuns el cu bine în grădina casei şi cu mare atenţie a pus oul în cuibuşorul pregătit de copii în iarbă. Când s-a întors acasă mămica lui fericită i-a spus:

-Iepuraş,iepuraş, în grădina ai intrat,

Tu erai cel aşteptat!

Si uite că aşa, părinţii au aflat care din cei şapte copii ai lor merită să fie adevăratul Iepuraş de Paşti. Totul s-a întâmplat demult, dar Iepuraşul de Paşti mai trăieşte şi aduce în fiecare an de Paşti ouă tuturor copiilor cuminţi şi le urează Sărbători pascale fericite !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s