Forţa magică le-a fost atribuită copacilor din cele mai vechi timpuri. La vechii egipteni erau raspindite amuletele din lemn, care erau purtate la gât şi îi protejau pe stăpini de nenorociri. Se consideră că diferite tipuri de arbori au proprietăţi energetice diferite: hrănesc corpul cu energie, înlătură inflamările, contribuie la apariţia sentimentelor reciproce, protejează.

Trebuie să mergeţi la copacul dumneavoastră nu la întâmplare, ci în mod regulat. Dacă aţi ajuns la un copac care vă da energie, procesul de comunicare cu el trebuie să continue 10-15 minute. Dacă aţi ajuns la un copac care poate să va stoarcă energia care nu vă este folositoare, întâlnirea se limitează la 1-2 minute.

Fiecare specie de copac are proprietăţile sale terapeutice. De darul minunat al interdependenței dintre copac şi om ştiau să se folosească strămoşii noştri îndepărtaţi. În fiecare localitate, lingă fiecare locuinţă existau păduri sfinte sau copaci separaţi. La ei mergeau oamenii atunci când aveau probleme şi aproape de fiecare dată găseau ajutor.

Iată cum descrie cercetătorul francez Jacques Bross unul dintre obiceiurile care uşurau suferinţele şi stabileau legătură între om şi copac: Pentru a vindeca un copil bolnav, acesta era purtat gol de trei ori printr-o secţiune făcută intr-un copac viu… Ritualul era făcut la răsăritul soarelui, atunci când copacul are mai multă putere. Copilul lua energie de la copac, iar copacul îi lua boala copilului. După această ceremonie, tăietură din copac era legată şi unsă cu argilă. Astfel a apărut apropierea care a continuat mulţi ani între om şi copac. În multe ţări din lume, în ziua naşterii unui copil se sădea un copac, care devenea protectorul micuţului, îl apara şi îi dădea o parte din forţele sale vitale. Locuitorii Germaniei, în trecut, în cinstea naşterii unui băiat sădeau un măr, iar în cinstea unei fete – un păr. În Rusia, când pe lume venea un băiat se sădea un stejar, iar atunci când apărea o faţa – un pin sau un mesteacăn. Fiecare mergea la copacul sau pentru tămăduire. Pentru a primi ajutor, trebuia stabilit un contact cu copacul, trebuia să îi fie adus un cadou, să se discute cu el, să i se ceară ajutor, iar după aceea să i se mulţumească.

Se consideră că dacă omul stă de câteva ori rezemat de copac cu spatele sau cu capul, acesta va lua asupra sa boala sau nenorocirea. Ce înseamnă toate acestea? Nişte mijloace de descântat fără sens, capabile doar să îi amăgească pe părinţi? Cum îi poate ajuta unui bolnav o tăietură intr-un copac viu? Poate exista o explicaţie logică a acestui fapt?

Știm că ne putem trata cu ajutorul arborilor vii, dar şi cu fragmente din lemnul acestora. Acest tratament este util în diverse boli, dar până în prezent nu s-a ştiut că fiecare arbore are un bioritm al sau – cu ore de repaus şi ore de maximă activitate biologică. Aceste perioade de maximum sânt cele în care arborii ne aduc un folos maxim din punctul de vedere al efectelor terapeutice. Unii arbori ne atrag, alţii sint neplăcuţi, resping şi sperie, produc emoţii negative. Fiecare dintre noi îşi poate găsi copacul care i se potriveşte, a cărui energie o va resimţi şi care îl va ajuta. Este necesar să menţionăm, de asemenea, că unii arbori au energie pozitivă, alţii energie negativă. Spre exemplu, energia pozitivă este proprie mesteacănului, stejarului, pinului, catanului, arţarului, teiului, frasinului, salciei. Aceşti arbori ne alimentează cu energia lor vitală, dând sănătate organismului uman. Arborii cu energie negativă sunt plopul, plopul tremurător, bradul, platanul, mălinul, arinul. Aceşti arbori absorb energia din corpul omului şi, o dată cu ea, extrag şi durerea, eliminind din organism energia dăunătoare.

Perioadele de activitate a arborilor:

Mesteacănul– între orele 2.00 şi 3.00 (ora Bucurestiului), mesteacănul se afla în perioada de pauză. Perioadă activă este cuprinsă între orele 4.00 şi 8.00 (valoare maximă – în restul timpului nu se obţine efectul maxim). Energia mesteacănului este moale, cu efect liniştitor. Persoana apăsată de stres se lipeşte de scoarţă mesteacănului, varsă lacrimile cuvenite, iar după ce a fost eliminat stresul, liniştea sufletească revine.

Stejarul– La toate ca intertitlul numele copacului! Este în repaus între orele 14.00 şi 16.00. Perioadă cea mai activă este între orele 21.00 şi 3.00 dimineaţă. Energia stejarului este puternică, atotstapânitoare. De stejar nu te poţi apropia oricum. Cei ce sint iritaţi, plini de nervi, ar face mai bine să nu se apropie de un stejar. În prima etapă, este nevoie de energia unui plop tremurător sau a unui arin, pentru a scăpa de starea de nervi şi, abia după aceea, ne putem apropia şi de stejar, pentru a beneficia de aportul energiei sale.

Pinul– La fel ca toate coniferele, pinul este în permanență activ (fără pauze). Energia pinului este puternică. El este capabil să preia orice depresie, preia şi anihilează şocul psihico-emoţional de la persoană afectată.

Arţarul– Perioada de repaus a acestui arbore este între orele 3.00 şi 4.00, iar cea de activitate între orele 6.00 şi 9.00. Energia arţarului este moale, relaxantă şi aduce într-o stare de armonie învelişul energetic (aură) al omului. De asemenea, deochiul este cel mai bine alungat sub coroană unui arţar.

Frasinul– Are o energie pură, subtilă. Această purifică foarte bine cimpul energetic uman şi redresează şi psihicul. în apropierea unui frasin este recomandabil să medităm, aici realizindu-se o concentrare puternică a atenţiei. Frasinul înregistrează un maxim al activităţii între orele 10.00 şi 12.00. Acest arbore se recunoaşte uşor după seminţele ca nişte elice.

Castanul (sălbatic)– Este activ între orele 12.00 şi 14.00, perioadă de pauză fiind între 6.00 şi 7.00. Energia castanului eliberează, generează fantezie, dar exagerarea contactului cu acest arbore poate duce la halucinaţii.

Teiul– Acest arbore se afla în repaus între 5.00 şi 6.00, fiind activ între orele 1.00 şi 5.00. Energia teiului este de factură moale, blândă. Senzaţia pe care o dă energia teiului este de căldură şi pace. În China teiul este numit (şi nu degeaba) copacul uitării.

Salcia– Repausul salciei este între 1.00 şi 2.00, iar activitatea între 17.00 şi 20.00. Energia salciei este moale, calmantă, relaxantă, capabilă să refacă organismul ce revine în contact cu energia ei. În preajma sălciei trec senzaţiile de furie şi oboseală. Salcia este capabilă să ne scape de durerile de cap şi să readucă armonia în întregul organism.

Plopul–Pauză este între orele 3.00 şi 4.00, iar activitatea între 14.00 şi 17.00. Energia este uniforma, moderată, mobilizează forţele din noi în direcţia dorită, realizează corecţia psihicului. Dacă îmbrăţişăm plopul pentru citeva minute, scăpăm de oboseală. Dar nu este bine să exagerăm, căci se produce un retur al energiei, ceea ce da senzaţia de ameţeală.

Plopul tremurător– Acest arbore se odihneşte între 1.00 şi 2.00 noaptea şi este activ între orele 13.00 şi 16.00. Crește în zone umede. Plopul tremurător aspiră energia ca un vampir, de aceea nu se recomandă staţionarea în apropierea acestui arbore mai mult de 10 minute. În general, oamenii se resimt într-o pădure de plopi tremurători, căci aici domneşte disconfortul. Totuşi, rămânerea un scurt interval de timp lângă un asemenea copac este benefică, deoarece el va pompa din organismul nostru tot stresul şi surplusul de energie dăunătoare. În doar 10 minute, cu o crenguţă de plop tremurător putem scăpa de durerea de măsele, doar lipind rămurică de obraz. De fapt, plopul tremurător alină orice durere, în afară de durerile de cap şi crizele cardiace.

Arinul– Creste, de asemenea, în zonele umede. Ramâne în repaus între orele 0.30 şi 3.00. În rest, este în permanență activ. Energia arinului este negativă, deci nu trebuie să ne sprijinim de acest copac. Dar, dacă folosim o bucăţică de lemn de arin, pe care o aplicăm în zona ficatului, scăpăm de criză biliară. Totodată, arinul ne ajuta să ne eliberăm de durerile sufleteşti, cauzate de supărări, iar în reumatism este bine să se fricţioneze locul dureros cu frunze de arin.

Pentru a ne reface din punct de vedere energetic şi emoţional, este nevoie să alegem totdeauna copacii cei mai sănătoşi, cu scoarţa fără umflături sau cicatrice, pentru a avea certitudinea energiei lor de calitate (şi a unei zone bioenergetice corespunzătoare).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s