Care dintre cele doua forme are o culoare mai deschisa. Acum acopera cu degetul linia de separatie dintre cele doua forme

Care dintre cele doua forme are o culoare mai deschisa? Acum acopera cu degetul linia de separatie dintre cele doua forme

      Omul percepe realitatea prin cele cinci simţuri ale sale: tactil, auditiv, vizual, olfactiv şi gustativ.

      Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi am afla că simţurile nu sunt doar acestea şi că mai există unul (al șaselea simț). Acest lucru ar modifica oare realitatea înconjurătoare? Dacă o pondere mare nu are dezvoltat acest al 6-lea simţ, oare cei care îl au devin „anormali” doar pentru că nu fac parte din „gloata” majorităţii? Sau acele persoane vor fi internate la spitale de psihiatrie cu diagnosticul de schizofrenie?

Plecând de la această idee mă întreb ce este realitatea de fapt. Este ceea ce mintea noastră interpretează prin cele cinci simţuri. Toate acestea se rezumă la impulsurile electrice din creierul nostru care prelucrează acea informaţie. În mintea mea a mai apărut o posibilitate. Este probabil ca mintea nostra să interfereze cu anumite surse electroganetice şi în modul acesta apar halucinaţiile. Dacă creierul nostru le percepe ca şi „reale”, pentru că simţurile sunt înşelate, atunci acest miraj devine real? În plan ipotetic, ca să devină real ceea ce percepem noi, ar trebui să mai fie confirmat de încă cel puţin două persoane. Dar cele două persoane poate au suferit aceiaşi eroare, pentru că se aflau în aceeaşi anomalie a câmpului electromagnetic şi confirmă ceea ce ai văzut. Devine realitate sau nu? Pentru cineva care nu a fost în acelaşi loc acest lucru poate părea absurd.

O să încep să mai exemplific o „eroare”. Aceste este Rezonanta Schmann (RS). Acesta rezonanță are frecvenţa de 7.83 ciclii. Prin metode experimentale, au fost puse în evidenţă frecvenţele de rezonanţă Schumann la valori de 7,83 Hz, 14,3 Hz, 20,8 Hz, 27,3 Hz şi 33,8 Hz. Ceea ce reprezintă exact frecventele undelor cerebrale, dacă o informaţie este transmisă pe una dintre aceste frecvențe să spunem de 12-30 Hz specific undelor beta.

Cu ce se ocupă undele beta? Undele beta sunt produse de creier în stările normale de veghe, dar un exces de asemenea unde cerebrale conduce la stări psihologice de panică. În condiţii optime, undele beta sunt asociate gindirii logice, rezolvării problemelor concrete şi atenţiei active îndreptate asupra lumii înconjurătoare. În cazul surplusului de unde beta, se instalează starea de panică, cu simptomele ei caracteristice: puls neregulat, respiraţie rapidă, imposibilitatea de a se concentra şi de a lua o decizie. În acest caz, acest „gândul conştient” transmis din exterior devine un gând personal.

Ce cifra vezi aici?

Să mai luăm un exemplu: apariţiile plasmatice pe suport video. Se ştie că aparatul foto are un spectru mai larg decât ochiul uman. Este vorba de sensibilitate la o bucată mare a spectrului şi această este filtrată pentru a simula sensibilitatea pentru fiecare culoare în parte. Pe film, sau poza aparatului digital, informaţia se reinterpretează pentru a fi percepută de ochiul uman. Aşa apar aceste forme plasmatice sau fantome. Tot la fel s-au fotografiat şi numeroase fenomene aerospaţiale necunoscute, care nu puteau fi percepute cu ochiul liber. Atunci se poate face confirmarea acestor fenomene ca şi reale sau sunt ireale şi sunt doar o anomalie a diverşilor factori? De aceea aparatul foto poate suprinde anumite ipostaze greu perceptibile pentru ochiul uman. O fotografie face cât 10000 de cuvinte.

Acestea sunt doar câteva exemple prin care mintea umană poate fi „înşelată”. Revenind la întrebarea iniţială şi anume realitatea este ceea ce percepem prin cele cinci simţuri sau mai mult decât atât? Ce este real ce este imaginar? Ce există ce nu există?

Reclame

2 răspunsuri »

  1. corvusdd spune:

    Este foarte adevarat ceea ce ai spus tu in acea postare. Dar toate celalte subcategori de simturi vin in completarea simturilor generale. Eu ma refeream la un simt nedescoperit inca in care emitatorul nu intra in contact direct cu un organ de simt (piele, ochi, ureche, limba, nas). De exemplu la femei se spune ca intuitia ar fi un al 6-lea simt. Avand in vedere ca aceasta este o „senzatie” are provenienta interna. Facand referire la simturi ma mai gandeam strict la o anomalie care are efect direct asupra undelor cerebrale sau asuprea neuronilor (exemplele care le-am prezentat in postare) ne intrand in contact stimul direct. Inca un exemplu de simt la care ma mai gandeam poate fi telepatia. Cel mai concret exemplu (care a fost si experimentat) este legatura dintre mama si copil. Copilul isi doreste ceva foarte mult (gen un fruct, o anumita mancare specifica, etc) si mama inconstient gateste sau cumpara ceea ce copilul si-a dorit. Acesta este o forma de telepatie primara cu o acuratete de primire a mesajului de cam 15%. Si mai pot fi multe exemple pe aceasta tema. Iti multumesc pentru raspuns.

  2. AlexD spune:

    Cum am scris si intr-o postare de pe blog, teoria celor cinci simturi este de mult invechita. Omul percepe realitatea prin cel putin inca patru simturi in plus fata de cele clasice, simturi ca cel al durerii, al temperaturii, al presiunii, etc..
    Mai multe detalii poti citi aici: http://gandirelogica.blogspot.com/2011/08/cate-simturi-are-omul.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s