„Cea mai mare parte a oamenilor considera viata o lupta, ori VIATA nu ESTE o lupta, ci UN JOC! Este un joc in care nu poti castiga, daca nu cunosti Legea Spirituala. Vechiul si Noul Testament dau o minunata clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DARUI si A PRIMI. Pe acest aliniat ar fi util sa meditati MULT. Cata vreme crezi ca viata e lupta, folosesti partea posterioara a creierului, cea implicata in aparare si deci esti pe regim de consum, nu de crestere (vezi Bruce Lipton). Ca atare aduci moartea in celulele tale si nu dezvoltarea armonioasa. Problema este doar de perceptie si DE ACEEA insist pe acest scurt paragraf. Daca o accepti a fi un joc, atunci nu „dai tu scop vietii, ea insasi fiind scop”, nu iti risipesti energia impingand la pereti, iti poti permite sa te joci lejer si sa fii creativ, caci esti CREATOR CONSTIENT, dupa chipul si asemanarea…Magia, fizica cuantica, toate iti arata ca asta este de dorit sa fie preocuparea ta. Sensul in care interactiunile e util sa aiba loc este mereu SPRE A OFERI, abia apoi a si primi…Aici termenul de „castig” se refera doar la calitatea experientei diferita, functie de Cunoasterea Legii si desigur, de ACCEPTAREA EI IN VIATA TA!

‘Tot ceea ce un om seamana, va culege’, ceea ce inseamna ca ceea ce un om da prin cuvant sau prin actiune ii va fi REDAT; ceea ce da, va reprimi. Daca seamana ura, va primi ura; daca iubeste, va fi si el iubit; daca critica, va fi criticat; daca minte, va fi mintit; daca triseaza, va fi jefuit. Ni se spune de asemeni ca imaginatia joaca un rol primordial in jocul vietii. Daca vreti sa intelegeti corect/matematic dece stau asa lucrurile, va rog amintiti-va ca Creatia este doar frecventa vibratorie. Fiecarui aspect ii e alocata o banda de frecventa stricta, in care el se manifesta. Cand ti-ai dus atentia in banda „critica”, in acea frecventa se manifesta, in toate directiile,doar critica. Ar fi si imposibil sa nu beneficiezi si tu de ea.

Imaginatia, desigur, te poate purta in orice banda de frecventa, deci e si logic sa fie foarte importanta in jocul vietii.

‘Ai grija de inima (sau de imaginatie) mai mult decat de orice altceva, caci din ea provine sursa vietii.’ (Cartea proverbelor: 4; 23).

Ceea ce inseamna ca ceea ce omul isi imagineaza se va exterioriza, mai devreme sau mai tarziu, in afacerile …insist, prin afaceri intelegeti de fapt ORICE ASPECT DE VIATA  sale.  In „what the bleep do we know”, cam pe asta se atrage atentia, nu? Mai exact asupra FORTEI INCONSTIENT-CREATOARE DE REALITATI EXPERIENTIALE.

Eu cunosc pe cineva care se temea de o anumita boala. Era o boala foarte rara si necontagioasa, dar el si-o reprezenta fara incetare si citea articole despre ea, asa incat, antr-o buna zi, ea se manifesta in corpul sau si muri, victima a imaginatiei sale dereglate. Atat de frecvent asa arata experienta umana, incat chiar apare a fi ingrozitor.

Deci ne dam seama ca, pentru a juca cu succes Jocul Vietii, trebuie sa ne dirijam bine imaginatia. Acela a carui imaginatie a fost antrenata pentru a-si reprezenta doar binele, atrage in viata sa ‘toate dorintele juste ale inimii sale’ – sanatatea, bogatia, dragostea, prietenii, perfecta expresie de sine si realizarea celui mai inalt ideal..Puteti sa ma credeti, chiar asa functioneaza!

Imaginatia a fost numita ‘Foarfecele Spiritului’, si, intr-adevar, ea decupeaza, decupeaza fara incetare, zi dupa zi, imaginile pe care omul le formeaza, mai devreme sau mai tarziu, si in acest fel el intalneste, in planul exterior, propriile sale creatii..Doar cine ar avea timp sa isi piarda cu a-ti creea tie realitatea, cand nu pridideste cu a lui…! Pentru a-si forma in mod convenabil imaginatia, omul trebuie sa cunoasca natura operatiilor care au loc in interiorul sau. Grecii spuneau: ‘CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI !’..In cele ce urmeaza, autoarea explica deosebit de bine cele trei nivele ale mintii. Si asupra lor e f f util sa meditati indelung.

Spiritul cuprinde trei planuri: subconstientul, constientul si Supraconstientul.  Subconstientul nu este decat puterea fara directie. El se aseamana cu vaporii sau electricitatea si indeplineste ceea ce i se comanda, el nu are putere intrinseca….de a lua decizii, este automat !

Tot ceea ce omul resimte profund sau isi imagineaza in mod clar este imprimat in subconstient si se manifesta in cele mai mici detalii..Aici sunt acele benzi magnetice pomenite de Braden, care trebuiesc rescrise.

De exemplu, o doamna pe care o cunosc, se juca  in copilarie de-a ‘vaduva’. Se imbraca in negru, cu un voal lung si cei din jur o gaseau caraghioasa si

amuzanta. La maturitate se casatori cu un om pe care il iubea profund. Putin dupa nunta, el muri si ea purta un voal lung de doliu, ani andelungati. Subconstientul sau, impresionat de imaginea pe care ea si-o formase, o exterioriza la timpul respectiv, fara a tine seama de durerea ei.

Oare va dati seama de cate ori va jucati „nevinovat” cu imaginatia sau cu cuvintele voastre? Eu vad acest aspect in permanenta la fiecare: autopersiflarea la vederea unor poze proprii, declaratii prin care afirmati ca voi nu sunteti „inca” dumnezei si o infinitate de alte aspecte, referitoare la sanatatea voastra, la energia si vitalitatea voastra, la confortul si banii vostrii…

Constientul a fost numit mentalul muritor sau carnal.  Este mentalul inferior uman care vede viata asa cum este….zice el !!! El vede moartea, dezastrele, bolile, saracia si limitarile de tot felul, si imprima toate acestea in subconstient (suflet)….adica traseaza sarcini executorului inconstient, care le si pune in opera, in viata voastra!

Supraconstientul este Spiritul Divin care se afla in fiecare om; este planul ideilor perfecte.

Aici se afla ‘modelul perfect’ de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru ca .exista un plan divin pentru fiecare….chiar exista, deoarece in Creatie nu e nimic INTAMPLATOR! Deci si liber-arbitrul e doar iluzie, logic, nu?

‘Exista un loc pe care trebuie sa-l ocupi tu si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa; tu ai o sarcina de indeplinit, pe care nimeni altcineva nu o poate indeplini!’

Exista o imagine perfecta in Supraconstient. Aceasta imagine se proiecteaza cateodata ca un fulger in constient si pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevarat….ca atare nu i se da nici macar atentie, daramite incredere/credinta!… dar are cineva nevoie de o imagine de viata perfecta?

In realitate, acesta este destinul adevarat (destinatia) omului, proiectat de Spiritul Infinit Care Se afla in el insusi. Multi oameni ignora adevaratul lor destin si forteaza alte lucruri, situatii care nu le apartin si care le-ar aduce doar esecul si nemultumirea daca ar reusi sa le obtina…..ba de cele mai multe ori chiar le si obtin, pentru a intelege ca au tot gresit. De inteles insa e ceva mai dificil. Esecul si nemultumirea sunt plata pentru infatuarea egotica de a tot voi tu ALTCEVA decat ti se cuvine. Rizibil este ca, daca UN TU nu ar tot voi el CEVA ANUME, toata gratia divina s-ar manifesta in viata ta, asigurandu-ti un grad de confort si fericire pe care ABSOLUT NICIODATA strofocarile mintii tale nu il vor putea atinge. Si e si logic sa fie asa, deoarece prin aliniere/nealiniere faci posibil ca tot universul sa poate „complota” spre reusitele tale in viata ta, sau invers,  deoarece e interesul INTREGULUI si nu al tau, ca tu si prin tine EL sa aiba o experienta reusita, cu gust bun. Aici imaginea e si mai bine conturata in „Viata Impersonala”, unde devine limpede ca exercitiul egoului(si el parte din dumnezeu) are doar menirea sa te aduca la Sinele care tu esti (desigur tot dumnezeu, EL); prin cicluri amagiri/dezamagiri.

O tanara, de exemplu, veni sa ma vada pentru a-mi cere sa ‘spun cuvantul’ pentru a se casatori cu un barbat de care era foarte indragostita. (Ea l-a numit A.B.) Eu i-am raspuns ca ar fi o violare a legii spirituale, dar ca voi spune cuvantul pentru barbatul care-i este ales in mod divin, barbatul care-i apartine prin drept divin..Rog atentie mare si aici: NU ESTE VOIE SA VREI TU CEVA ANUME! Nu a acceptat sa spuna ceea ce clienta ii solicita si prin aceasta EA SA INCALCE LEGEA ! Plata, in cadrul ciclurilor cauzale/karmice ar fi revenit celei mai constiente! DOAR deschiderea pentru ca planul divin sa se amnifeste, ESTE DOVADA ALINIERII DORINTELOR TALE, care obligatoriu se vor si materializa, odata ce ai indepartat vointa egotica. Subiectul e reluat de multe ori in carte, cu variate exemple, tocmai datorita IMPORTANTEI. In „the secret” aceasta conditie a „alinierii” este foarte slab sugerata doar, dar nu e omisa.”

Reclame

Un răspuns »

  1. Hello, I simply wanted to take time to make a comment and say I have really enjoyed reading your site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s