Înaintea ta Divinitatea a pus o cărare, diferită de la om la om, cărare la sfârşitul căreia este examenul cel mare dinaintea saltului spre lumile superioare. Parcurgând această cărare avem două ţeluri: acumularea de cunoştinţe şi „facerea de bine”. Primul deziderat nu poate fi îndeplinit într-o viaţă, tocmai de aceea avem posibilitatea de a ne reîntoarce pentru o nouă „clasă” de învăţare.

Modul în care absolvim aceste clase depinde numai şi numai de noi, iar de aceasta depinde numărul de reîncarnări pe acest Pământ. In ce priveşte „a face bine”, aici căile sunt nenumărate, dar fiecare avem bine definită calea din faţa noastră. Problema este însă de a afla care este calea ce ne-a pus-o El în faţă. Suntem puşi cumva în situaţia conducătorului auto care caută intrarea pe autostrada unde are o bandă a lui, într-un oraş necunoscut şi fără hartă?

Modalitatea uşurării găsirii „intrării” o avem prin tehnicile de meditaţie. Amintesc doar câteva din ele: Yoga, Mind Control-ul, tehnicile învăţate prin cursurile Meditation Grup for the New Age, rugăciunea creştină, tehnicile extrem orientale ca budismul, Zen etc., folosirea cristalului de cuarţ şi altele. Fiecare isi alege propria metodă de descoperire a „căii personale”.

Există patru mari tipuri de unde cerebrale, înregistrabile la orice electroencefalograf:

Undele BETA – cu frecvenţele cuprinse intre 14 şi 30 Hz,
care apar preponderent în starea de veghe;

Undele ALFA – cu frecvenţele cuprinse între 9 şi 13 Hz,
care apar preponderent în starea de semisomn;

Undele TETA – având domeniul de frecvenţe intre 4 şi 8 Hz,
corespunzătoare stării de somn;

Undele DELTA – cu frecvenţe sub 4 Hz, corespunzătoare
somnului profund.

Domeniul Beta corespunde lumii fizice; aici există imagine, sunet, miros, gust, pipăit, există timp şi spaţiu.

Domeniul Alfa corespunde nivelului conştiinţei interioare, lumii spirituale. Nu mai există noţiunile de spaţiu şi timp. Frecvenţa de K) Hz corespunde frecvenţei la care se interconectează cele două emisfere cerebrale: dreapta (intuitivă, folosită rar, ca de exemplu la ascultarea unei bucăţi muzicale, la. admirarea unei picturi etc) şi stânga (cu rol analitic şi sintetic – în cazul dreptacilor; la stângaci situaţia este inversă). Tot frecvenţa de 10 Hz este atribuită „frontierei PSI”, adică sub aceasta apar toate fenomenele din parapsihologic, cum sunt telepatia, percepţia extrasenzorială (PSE, ESP), telekinezia, premoniţia, etc. Chiar şi Pământul prezintă o vibraţie în acest domeniu, in jur de 8, 5 Hz.

Domeniul Teta este activat în timpul somnului dar şi prin anestezie generală.

Domeniul Delta corespunde inconştientului.

Deci zona Alfa (o vom numi pe scurt „Alfa”) corespunde domeniului in care frecvenţele cerebrale sunt diminuate la aproximativ jumătate din starea de veghe.

Cercetătorii care au utilizat biofeedback, sau EEG (electroencefalografie), au observat că la pacienţii cu zona Alfa activă se îmbunătăţeşte activitatea organelor supuse stresului, se normalizează tensiunea arterială, pulsul devine uniform, funcţionarea automată a corpului ajunge mai mult sub controlul nostru, creşte capacitatea cerebrală dincolo de dublul normalului etc.

Dar, toate acestea şi nu numai ele pot fi obţinute şi în mod conştient, activând volitiv Alfa, adică dacă îţi diminuezi în mod voluntar frecvenţele cerebrale, tocmai ce doresc să te învăţ în cele ce urmează.

Creierul tău deja l-ai programat de nenumărate ori în viaţă ca să efectueze în mod automat o serie de operaţii. Dimineaţa te trezeşti, te ridici din pat, te îmbraci, îţi legi şireturile, conduci maşina – toate acestea fără a te gândi măcar un moment la ele.

Energia emisferei cerebrale drepte este mai puternică în alfa, ceea ce face ca vizualizarea să aibă o forţă mai mare. Când vizualizarea are forţă, direcţionaţi energia pentru a crea starea de normalitate, Mesmer, Braid, Freud, Jung, Adler şi Coue au crezut cu toţii în puterea sugestiei. Mesmer o vedea ca pe o manifestare a magnetismului, iar mai târziu această putere a fost numită mesmerism. Braid îi spunea hipnotism. Dar psihologul francez Emile Coue a fost cel care folosit sugestia directa. El îşi punea subiecţii să se privească în oglindă şi să-şi repete frecvent, zilnic: „Din zi în zi mă simt din ce în mai bine, din toate punctele de vedere.”

Sugestia este folosită pentru a întări aşteptările şi încrederea. Dacă vă aflaţi pe nivelul alfa atunci când sunt făcute sugestiile, ambele emisfere cerebrale creează obiectivul. Astfel, pe nivelul alfa impresionarea este mai puternică şi este pusă la lucru mai multă energie creativă. Deşi Coue nu era conştient de existenţa undelor cerebrale alfa, metoda sa le folosea. Când funcţionează pe nivelul beta, ne-relaxat, frecvenţa creierului coboară pe nivelul alfa de treizeci de ori pe minut, dar pentru intervale scurte, de ordinul microsecundelor. Însumaţi aceste microsecunde şi veţi obţine câteva secunde în mai multe minute. Spunând afirmaţia lui Coue de o sută de ori pe zi înseamnă că ocazional afirmaţia a fost eficientă la nivel alfa. Obiectivul nostru este de a controla nivelul alfa, nu această tehnică aleatorie. Când deţineţi controlul, puteţi rămâne pe nivelul alfa cât vreţi, în timp ce focalizaţi maximum de energie vindecătoare asupra dumneavoastră sau asupra altei persoane. Intraţi pe nivelul alfa cu dorinţă, încredere şi aşteptări pozitive. Vizualizaţi problema, imaginaţi-vă că starea anormală a sănătăţii este corectată, iar apoi imaginaţi-vă că situaţia a revenit la normal. Terminaţi şedinţa pe nivelul alfa.

Sugestiile verbale ale lui Coue sunt bune la nivelul beta. Cuvintele sunt„materialul” pentru beta. La nivelul beta, aveţi de-a face cu lumea materială, obiectivă — a efectului. La nivelul alfa, lucraţi în lumea subiectivă, spirituală — a cauzei efectului. Lucrând mental pe nivelul alfa, creaţi efectul dorit în lumea fizica. Dorinţa, încrederea şi aşteptarea pozitivă, catalizând programarea, vă ajută să lucraţi mai eficient pe amândouă nivelurile, alfa şi beta, atât în domeniul spiritual al cauzelor, cât şi în cel fizic al efectelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s