Acest articol este de fapt o recenzie a cartii Cele sapte legi spirituale ale succesului scrisa de Deepak Chopra si aparuta la Editura Mix. Cartea combina concepte care tin mai mult de spiritualitate cu principii simple, aplicabile ale succesului in toate planurile vietii.Deepak Chopra este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati lideri spirituali din intreaga lume. Este renumit pentru studiile sale in medicina (orientala si occidentala) si in domeniul dezvoltarii personale. Chopra defineste succesul ca fiind nu numai bogatie, ci si starea de bine generalizata in toate aspectele vietii, sanatate, creativitate, pace a mintii, relatii , armonie cu natura, energie, lipsa de griji si multe altele. Bogatia este dreptul nostru natural pe care il avem inca de cand ne-am nascut si vine ca un rezultat firesc al armonizarii cu noi insine si cu universul.

Legea potentialitatii pure

Aceasta este prima lege. Esenta ei consta in faptul ca noi suntem constiinta pura. Deepak Chopra explica:Atunci cand ne descoperim natura esentiala si descoperim cine suntem cu adevarat, noi ne cunoastem pe sine, iar aceasta cunoastere de sine reprezinta cheia implinirii tuturor viselor.

Cum poti aplica Legea potentialitatii pure. Autorul ne recomanda sa practicam zilnic meditatia, 30 de minute dimineata si alte 30 seara. In acelasi timp, el ne spune sa intram in conexiune cu natura din jur: putem privi o floare sau apusul soarelui, in tacere. Si, foarte important, sa evitam sub orice forma judecatile de valoare.

Legea daruirii

Totul in univers este dinamic. Totul se transforma si este permanent prezent un schimb de energie.Fluxul vietii nu inseamna altceva decat interactiunea armonioasa a tuturor elementelor si fortelor care structureaza campul existentei, spune Deepak Chopra in carte.

Cum poti aplica Legea daruirii. Daruieste ceva oriunde te duci, oricui ai ocazia. Poate fi un simplu compliment sau un zambet. In plus, asigura-te ca primesti darurile celor din jurul tau, indiferent ca este vorba de daruri materiale, complimente sau ganduri bune.

Legea cauzei si efectului

Mai este cunoscuta si sub numele de Legea Karmei. Orice actiune genereaza o forta energetica opusa. Noi culegem ceea ce semanam.Indiferent daca suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se intampla in acest moment este rezultatul unei alegeri facute in trecut. Din nefericire, foarte multi oameni fac aceste alegeri in mod inconstient, explica Deepak Chopra.

Cum poti aplica Legea cauzei si efectului. In primul rand constientizeaza propriile actiuni, ganduri si alegeri. Gandeste-te permanent la consecintele fiecarei actiuni pe care o intreprinzi. Foloseste emotiile pentru a te ghida: daca simti ca actiunea genereaza emotii negative in tine, atunci evit-o. Actioneaza doar daca sistemul emotional iti ofera stari pozitive.

Legea efortului minim

Natura functioneaza fara cel mai mic efort. Cand cultivam fortele armoniei, bucuriei si iubirii putem crea succesul fara efort.

Daca veti observa felul in care opereaza natura veti constata ca ea merge intotdeauna in sensul efortului minim. Iarba nu se straduieste sa creasca, ea creste pur si simplu. In Stiinta Vedica, acest principiu este cunoscut sub denumirea de principiul economiei de efort, care consta in a face mai putin si a realiza mai mult.

Cum poti aplica Legea efortului minim. Doua cuvinte cheie: acceptarea si responsabilizarea. Accepta pe ceilalti asa cum sunt. Accepta lucrurile asa cum sunt. Asuma-ti responsabilitatea pentru tot ceea ce se intampla in viata ta (cu bune si rele). Nimeni nu este vinovat pentru ce ti se intampla, nimeni in afara de tine.

Legea intentiei si a dorintei

La baza legii este faptul ca energia si informatia exista pretutindeni in natura. Este strans legata de Legea atractiei, lege pe care am explicat-o intr-un articol mai vechi de-al meu.Campul cuantic este doar un alt nume pentru campul potentialitatii pure sau pentru constiinta pura. Iar acest camp cuantic este influentat de intentie si de dorinta, arata Deepak Chopra.

Cum poti aplica Legea intentiei si a dorintei. Stabileste obiectivele si dorintele tale, pune-le pe o lista. Emite-le in campul potentialitatii pure. Invata sa folosesti Legea atractiei in avantajul tau.

Legea detasarii

Si despre aceasta lege am scris un articol numit Legea permisiunii, unde iti dau exemple concrete despre cum poti aplica acasa si la birou aceste concepte.

Legea menirii in viata

Numita si Legea Dharmei, ea spune ca fiecare om are o menire in viata, are un har special, un talent unic pe care il poate darui celor din jur.Exista ceva ce putem face mai bine decat oricine altcineva din intreaga lume. Oricarui talent unic ii corespund o serie de nevoi unice, scrie Deepak Chopra in carte.

Cum poti aplica Legea menirii in viata. Gaseste ce poti face tu unic. Care sunt talentele tale speciale? Cum anume esti tu diferit fata de ceilalti? In plus, gandeste-te permanent cum poti fi de ajutor celorlalti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s