Energia, după Dicţionarul Oxford, este: „abilitatea materiei sau radiaţiei de a lucra”. După Stephen Hawking in O scurtă istorie a timpului, termenul de „conservare a energiei” este legea ştiinţei care afirmă că energia (sau echivalentul său in masă) nu poate fi nici creată, nici distrusă – dar poate să-şi schimbe forma, şi o şi face. Doctorul Deepak Chopra, in cartea sa Corp fără varstă, minte eternă, afirmă că fiecare atom este mai mult de 99,9% spaţiu gol – iar particulele subatomice care se mişcă la viteze mari prin acest spaţiu sunt fascicule de energie vibratoare, ce transportă informaţii şi codificări unice. Pentru a construi viaţă din materie nevie, trebuie să aibă loc un schimb de energie şi informaţie prin intermediul ARN-ului şi ADN-ului, pentru crearea structurii celulare. Curgerea acestei inteligenţe este ceea ce ne susţine şi este ceea ce Dr. Chopra numeşte campul universal. El afirmă că lumea fizică este doar o oglindă a unei inteligenţe mai profunde, care organizează materia şi energia, şi care locuieşte şi in noi. Noi suntem parte a tot ce există; deci trebuie să avem grijă, cu iubire, de acest tot. Cu toate că suntem unici in individualitatea noastră, suntem legaţi impreună prin-tr-un fir comun de energie pură, care susţine fiecare celulă, fiinţa noastră şi toată viaţa in intregul ei. Religiile numesc această energie, Dumnezeu, şi consideră că este omniprezentă, omnipotentă şi omniscientă. Fizica cuantică numeşte această energie „energia marii unificări” şi de asemenea consideră că este pretutindeni, atotputernică şi atotştiutoare. Adepţii curentului New Age dau acestei energii alte nume – Tot Ce Este, Inteligenţa Divină etc. Toate acestea nu sunt decat etichete care descriu aceeaşi forţă sau putere.

Corpul nostru este compus din atomi şi celule, care păstrează această energie şi informaţie. Gandurile, cuvintele şi acţiunile sunt, de asemenea, energie. Energia se dilată, se contractă şi işi schimbă forma – aşadar, ceea ce trimitem in exterior se intoarce inapoi la noi. În termeni religioşi se spune: După cum semeni, aşa vei culege”. in termeni energetici, totul este guvernat de Legea universală a Rezonanţei şi de Legea Atracţiei – conform cărora, ceea ce se aseamănă se adună.

Fiinţele umane au patru corpuri de energie „inferioare”, care rezonează la diferite frecvenţe. Corpul fizic (singurul vizibil, sau care apare solid pentru ochiul nostru fizic), corpul emoţional, mental şi spiritual. Noi avem de asemenea corpuri de energie superioare – denumite superioare, deoarece acestea rezonează la inălţimi de frecvenţă mai ridicată. Cartea Barbarei Ann Brennan, Maini de lumină, descrie aceste corpuri şi campuri de energie mai detaliat şi este o lectură recomandată pentru cei interesaţi.

Atunci cand aducem aceste corpuri de energie in aliniere perfectă unul cu celălalt, obţinem o „cunoaştere” mai inaltă şi trăim sentimentul unui efect de implinire al existenţei noastre, pe măsură ce totul se aşează la locul său. Această stare de iluminare, căutată atat de intens de cei ce studiază ezoterismul oriental, este obţinută prin acordarea fină a celor patru corpuri inferioare, aducandu-le nu numai in perfectă rezonanţă unul cu celălalt, dar şi la o inălţime a vibraţiei care permite corpurilor de energie superioară ale Prezenţei EU SUNT, Dumnezeul lăuntric, sau conştiinţa Christică (toate aceste denumiri descriind Şinele nostru subtil) să-şi exprime pe deplin puterea şi forţa magică in cadrul corpului fizic.

Aşadar, să recapitulăm: Noi suntem sisteme de energie, noi transmitem şi emitem semnale. Dacă trimitem semnale la intamplare, primim experienţe de viaţă intamplătoare, accidentale. Controlan-du-ne semnalele, putem caştiga un control mai mare asupra vieţii noastre. Mergand mai departe, dacă ne acordăm corpurile noastre şi ne realiniem frecvenţele (semnalele energetice pe care le transmitem) către o intensitate mai pură, mai armonioasă, atunci putem controla calitatea şi cantitatea vieţii şi experienţelor noastre de viaţă.

Autor: Jasmuheen

Reclame

2 răspunsuri »

  1. corvusdd spune:

    Energia poate fi definita. Conform DEX-ului energia este: – 1) Mărime egală cu capacitatea unui sistem material de a efectua un lucru mecanic în procesul de transformare dintr-o stare în alta. ~ mecanică. ~ termică. ~ atomică. 2) Capacitate de a acționa efectiv, cu multă forță și fermitate; vitalitate fizică. 3) Hotărâre și perseverență în atitudini și în acțiuni. A acționa cu ~. [G.-D. energiei] /<fr. énergie, lat. energia.

  2. Celcesunt spune:

    Ooooo… daca enegia ar putea fi definita…!!! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s