„Pentru a remedia situaţia naţională sau internaţională, sunt prezentate planuri de toate felurile: politice, financiare, economice, militare şi tot felul de  planuri de o asemenea concepţie, de o asemenea inteligenţă. Este nemaipomenit! Suntem obligaţi să ne minunăm. Doar că, aceste planuri nu au servit la mare lucru niciodată, deoarece ele nu privesc decît domeniul material: perfecţionarea tehnică, ameliorarea producţiei, construirea de laboratoare, de universităţi, creşterea sau diminuarea armamentului, etc. Iar umanitatea este mereu în aceeaşi dezordine, în aceeaşi nefericire. Atunci văzând toate  acestea, m-am decis şi eu să prezint un plan, un proiect. Veţi spune: „ dar ce vanitate, ce îngâmfare!” Poate, dar dacă ele sunt utile, dacă ele sunt eficace, toată lumea are dreptul să facă planuri. Şi voi la fel. Dar veţi vedea, al meu este foarte simplu.

În loc de a lăsa statul să cheltuiască miliarde şi miliarde pentru spitale, închisori, tribunale, şcoli, I-aş sfătui să se ocupe doar de femeia însărcinată: cheltuielile nu vor fi atât de mari, iar rezultatele vor fi infinit superioare. Aş cere deci statului să amenanjeze terenuri în regiuni foarte frumoase şi foarte bine expuse şi acolo, să construiască locuinţe într-un stil şi colorit pe care le voi indica; vor fi şi parcuri cu tot felul de arbori şi flori, bazine, fântâni arteziene. Acolo, femeile însărcinate vor veni să locuiască pe toată perioada sarcinii lor, hrănite şi cazate pe cheltuiala statului.

Ele îşi vor petrece deci tot acest timp în frumuseţe şi poezie, citind, plimbându-se, ascultând muzică. Ele vor asista şi la conferinţe unde vor fi învăţate ce viaţă să ducă pe timpul sarcinii: ce trebuie ele să mămânce, dar mai ales munca pe care ele pot să o facă cu gândurile şi sentimentele lor asupra copilului care se va naşte. Soţii vor putea bineânţeles să facă vizite soţiilor lor şi vor fi instruiţi asupra modului cum trebuie să se poarte cu ele pentru a le ajuta în munca lor. Deci, vedeţi voi, în aceste condiţii de pace, de calm, de frumuseţe, ele vor aduce pe lume copii prin care tot Cerul va veni să se reverse.

Pe când acum, dintre toate spiritele care coboară să se întrupeze, câteva doar, vin din CER, iar toate celelalte, de unde vin ele? Porţile sunt închise pentru spiritele Cerului, ele nu pot intra în corpuri pregătite în impuritate, răutate şi dezordine. Iată de ce umanitatea nu se ameliorează. Bineânţeles, ea va sfârşi prin a se ameliora, dar în milenii de ani, după catastrofe şi mari suferinţe. Pe când eu vă explic cum ea se poate ameliora foarte rapid fără a trece prin toate aceste suferinţe.

Toate schimbările care s-au încercat să se aducă până în prezent din punct de vedere tehnic, economic, medical etc., nu au ameliorat rasa umană care trăieşte mereu în aceleaşi pasiuni, în aceleaşi răutăţi ca înainte. Şi poate chiar mai rău decât înainte. Cu toate acestea, se poate ameliora umanitatea, dar cu condiţia să înceapă de la început: mama pe timpul cît poartă copilul său.

Dacă aţi şti voi în ce condiţii trăiesc uneori femeile însărcinate! Ele locuiesc în cocioabe, fără lumină şi spaţiu, iar ele sunt cele care trebuie să facă totul şi să suporte totul. Şi mai presus de toate, soţul care este beat, sau furios pentru că nu a găsit de lucru, sau a fost insultat de prietenii săi, vine să se descarce asupra soţiei sale şi chiar o bate. Atunci, în ce stare de spirit îşi poartă ea copilul? În loc de a construi spitale pentru aceste mame, ar fi mai bine să li se dea posibilitatea de a-şi aştepta copilul în condiţii ideale. Iar după aceea ele se pot întoarce în cocioabe, dacă trebuie: copilul lor le va construi palate. Da, el va fi cel care, graţie talentelor şi capacităţilor sale, îşi va scoate într-o zi părinţii din mizerie.

Nu ne preocupăm de condiţiile în care femeile îşi aduc copiii pe lume şi  apoi, evident, cînd ne aflăm în faţa unei asemenea mulţimi de smintiţi, bolnavi şi criminali, construim case specializate, spitale, închisori, creştem numărul educatorilor, al medicilor, al poliţiştilor. Dar aceasta nu serveşte la nimic. Şi chiar dacă se continuă să se facă miliarde de cheltuieli pentru a ameliora aşa-zisa psihologie şi pedagogie, nu se va reuşi niciodată să se schimbe această chintesenţă pe care mama a dat-o la început. Dar metoda pe care eu o propun este eficace.

Nici un educator, nici un medic nu pot schimba natura profundă a unui copil. I se poate da puţin luciu, dar asta este totul. Toate ameliorările care s-ar încerca să se aducă după aceea caracterului său nu sunt decât un fel de dresaj. Se petrece acelaşi lucru cu sălbaticii; se reuşeşte să fie un pic educaţi, să fie învăţaţi cum să mămânce, cum să se îmbrace, dar aceasta nu durează: de îndată ce ei se reîntorc în tribul lor, ei redevin exact cum erau înainte. Dacă un om este un criminal sau dacă este un sfânt nimeni nu va putea să-l facă să se schimbe; poate doar superficial şi pentru foarte scurt timp ar putea fi influenţat, dar, profund, el va rămâne totdeauna ceea ce este.

Mulţi vor spune că acest plan pe care eu îl propun nu este ştiinţific. Dar nu au dreptul să-mi critice planul înainte de a-l fi încercat. Bineânţeles totul nu se va aranja absolut dintr-o dată, trebuie pentru acesta mai multe generaţii. Chiar dacă părinţii fac o mare muncă de purificare, ei nu vor ajunge să se debaraseze de moştenirea  de slăbiciuni şi de vicii pe care au primit-o de la proprii lor părinţi. Dar dacă ei sunt atenţi, deja la prima generaţie cu toate elementele defectuoase care vor ajunge încă să se strecoare la copiii lor, partea bună va prevala (predomina). A doua generaţie va fi mai bună, a treia şi mai bună şi puţin câte puţin, toate acele elemente defectuoase care rămâneau din trecut , vor dispare. Trebuie deci ca oamenii inteligenţi şi responsabili să se decidă, să înţeleagă importanţa muncii care se face în mamă pe timpul sarcinii. O femeie instruită în legile galvanoplastiei, înconjurată cu grijă şi afecţiune dar şi susţinută prin condiţii materiale adecvate are posibilitatea de a forma nu doar corpul fizic al copilului, ci şi corpul astral şi mental (adică corpul sentimentelor şi cel al gândurilor).

A sosit timpul ca acest plan sa fie aprofundat şi pus în practică.  Generaţia actuală  (dar mai ales cea  viitoare) este suficient de înţeleaptă pentru a înţelege necesitatea acestei schimbări în gândire. Această eră a Vărsătorului este cea care eliberează energiile necesare unei noi gândiri, unui nou concept de viaţă. Evident, eu nu sunt atât de naiv pentru a nu-mi da seama de inconvenientele pe care absenţa unei mame pe timpul mai multor luni le poate antrena într-un cămin. Dar cu un pic mai multă iubire şi bunăvoinţă se vor putea rezolva uşor aceste probleme.”

Omraam Mikhael Aivanhov

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s