Ignoranţa întunecă raţiunea. Pe măsură ce ne adâncim în întuneric, puterea acestuia devine tot mai mare, raţiunea tot mai opacă, afundându-ne astfel într-un neant din care nu mai putem ieşi.

Coarda de salvare este cunoaşterea. Când devii conştient de întreaga creaţie şi de locul tău în cadrul acestei creaţii divine, de puterea infinită a Creatorului, reuşeşti să aduci lumina în întunericul propriei tale raţiuni. Setea de cunoaştere, dorinţa de a înţelege mecanismul creaţiei, atrag entităţi de lumină care sunt gata să ne acorde ajutorul. Dar nimic nu se face împotriva propriei voinţe, pe Pământ funcţionând legea liberului arbitru.

Primul pas pe drumul cunoaşterii este aflarea locului şi rolului pe care îl are fiecare în această alcătuire divină. Şi totul începe cu cunoaşterea de sine, dorind propria evoluţie spirituală.

Voi vorbi despre primele trei corpuri subtile ale omului: eteric, astral şi mental, care sunt ajunse în stadiul final de dezvoltare în această etapa de evoluţie a Pământului. Corpurile subtile superioare: cauzal, budic şi atmic, urmând să fie dezvoltate în stadiile următoare de evoluţie ale omului

Extras din Eterul Universal ca o infimă părticică creatoare, corpul eteric este dublura corpului fizic, realizând structura completă şi învelişul acestuia. Oferindu-i protecţie şi hrană, corpul eteric filtrează transmisiile corpului fizic emiţând spre celelalte corpuri subtile esenţa lor energetică şi informaţională.

Structura sa este foarte complexă, fiind formată dintr-o multitudine de fluide (sau curenţi). Câmpurile magnetice specifice fiecăruia dintre curenţi alcătuiesc prin suprapunere şi amestecare corpul eteric.

La baza osului sacru, în chakra Muladhara, se află matricea energetică şi informaţională, sufletul vegetativ (sau embrionar) care coboară în momentul concepţiei fiecărei fiinţe pentru a forma corpul fizic.

Sufletul vegetativ este sufletul corpului eteric, căci fiecare corp subtil are sufletul său.

Înainte de crearea corpului fizic, toate informaţiile şi energiile necesare sunt depuse în matricea corpului eteric. Conform structurii proprii fiecărei celule, ţesut, organ, glandă, aparat şi sistem, după arhetipul formei fizice, corpul eteric creează trupul fizic, pornind de la embrionul primar. Trupul va corespunde per­fect arhetipului său, evoluând conform proceselor naturale de creştere, maturizare şi îmbătrânire înscrise în informaţiile iniţiale.

Corpul eteric şi corpul fizic devin un tot, materiile din care sunt create fiind opuse. Dacă elementele ce compun corpul fizic tind în permanenţă spre dezagregare, spre descompunere, substanţa eterică este cea care-l menţine în viaţă, împiedicând descompunerea organismului.

Când corpul eteric se desprinde de corpul fizic, survine moartea fizică.

Menţinerea în stare de sănătate a organismului este determinată de puritatea, integritatea, activarea şi încărcarea energetică maximă a corpului eteric.

Structura eterică este alimentată de energia eterică a hranei (în proporţie de aproximativ 80%) şi prin încărcare energetică directă sau de la structurile superioare.

Daca hrana este preponderent moartă, constând în carne şi alte alimente preparate la foc, însoţită de o ingerare rapidă, lipsită de atenţie, corpul eteric absoarbe foarte puţină energie, putându-se produce chiar o descărcare a sa.

Pentru o încărcare echilibrată cu energie vitală este optim consumul de hrană vie, fără alcool, ingerată în linişte, pe fondul unei respiraţii profunde, regulate, care să permită absorbţia energiei furnizate de hrană în corpul eteric. Gândurile de mulţumire adresate entităţilor care au contribuit la creşterea şi dezvoltarea cerealelor, legumelor şi fructelor pe care Ie mâncăm, amplifică energia benefica asimilată.

Masticaţia uniformă, pe ambele părţi ale danturii, determină încărcarea echilibrată (stânga-dreapta) a organismului.

Transmiterea energiei eterice asimilată din hrană se face prin canale existente la nivelul fiecărei celule.

Energia eterică primită din exteriorul corpului eteric circulă prin fluidele ce alcătuiesc cordonul de argint. Acesta menţine legătura permanentă între corpurile subtile şi Sinele Sacru, fiind legat la corpul fizic pe toată durata întrupării.

Chakrele au rol de transformare a energiei primite la parametrii corespunzători fiinţei întrupate. Fiecare fluid eteric este conectat la cel puţin o chakră.

Pe traseul cordonului de argint, la intrarea sa în corpul eteric, există o doză eterică de unde pleacă fiecare fluid spre chakra transformatoare, apoi fiind conectat Ia corpul fizic.

Fluidele corpului eteric formează structurile organelor, asigură funcţionarea lor, a întregului organism şi prin circuitele structurii eterice menţin legătura dintre corpul fizic şi Eu-l Superior.

Circuitele eterice sunt vizibile doar în a doua treaptă a clarvederii. În prima treaptă a clarvederii, corpul eteric este perceput ca o formă luminoasă, care coincide aproape perfect cu corpul fizic.

Curenţii eterici funcţionează ca nişte conductori de alimentare, formând circuite cu dublu sens. După încărcarea corpului eteric se întorc la Sursa Divină cu informaţii preluate de la nivelul fiinţei întrupate.

Fluidele eterice sunt de mai multe tipuri: fluide primare, care asigură funcţionarea corpului fizic, fluide speciale aflate în legătură cu natura astrală a fiinţei şi fluide de conectare ce fac conexiunea între corpurile subtile la nivelul chakrelor.

Va urma

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s