Regula nr. 1 – Vei primi un corp
Chiar daca iţi iubeşti corpul sau nu, este al tău pentru toată viaţa, aşa că acceptă-l. Ceea ce contează este înăuntrul tău.
Regula nr. 2 – Vei primi lecţii
Viaţa reprezintă o experienţă continuă de învăţare, fiecare zi aducând oportunităţi de a învăţa mai mult.
Învăţarea acestor lecţii reprezintă cheia către descoperirea şi împlinirea propriei tale vieţi.
Regula nr. 3 – Nu există greşeli, există doar lecţii
Evoluţia ta către întelepciune este un proces de experimentare, încercare şi greşeală, aşadar inevitabil lucrurile nu vor merge întotdeauna conform planului sau vor ieşi exact aşa cum vrei tu.
Compasiunea este remediul pentru judecata aspră – a noastră şi a celorlalţi. Iertarea nu este doar divină – ea reprezintă “comportamentul prin care se şterge un gol emoţional”. A te comporta etic, păstrându-ţi integritatea, umorul şi în special capacitatea de a râde de tine şi de propriile tale greşeli – confirmă faptul că “greşelile” sunt doar lecţii pe care trebuie să le învăţăm.
Regula nr. 4 – Lecţia se repetă până când este învăţată
Lecţiile se repetă până când sunt învăţate. Ceea ce se manifestă ca probleme şi provocări, neplăceri şi frustrări sunt lecţii – acestea se vor repeta până când le vei accepta şi învăţa.
Conştientizarea şi abilitatea ta de a face schimbări sunt elemente necesare pentru învăţarea acestei reguli.
Fundamentală este de asemenea acceptarea faptului că nu eşti o victimă a circumstanţelor sau a sorţii – “cauzele” trebuie recunoscute; altfel zis: totul se întamplă raportat la modul tău de a fi şi la comportamentul tău. A învinovăţi pe altcineva pentru propriile tale probleme este un mod de a scapa şi de a nega; tu singur eşti responsabil pentru tine şi pentru ceea ce ţi se întamplă. Rabdarea este necesară – schimbarea nu vine peste noapte, aşa că acordă timp schimbării.
Regula nr. 5 – Învăţarea este un process continuu
Cât trăim învăţăm. Intră în “ritmul vieţii”, nu i te împotrivi. Asumă-ţi angajamentul de a învăţa şi de a schimba – fii suficient de umil pentru a-ţi recunoaşte propriile slăbiciuni, şi îndeajuns de flexibil pentru a te adapta, pentru că rigiditatea va nega libertatea noilor posibilităţi.
Regula nr. 6 – “Acolo” nu înseamnă mai bine decât “aici”
Cealaltă parte a dealului s-ar putea să fie mai verde decât a ta, dar existenţata acolo nu garantează fericirea eternă. Fii recunoscător şi bucură-te de ceea ce ai şi de călătoria ta. Apreciaza mai bine ceea ce este bun în viaţa ta, decât să acumulezi lucruri care nu te vor conduce către fericire. Trăirea în prezent te ajută să obţii pacea.
Regula nr. 7 – Ceilalţi sunt oglinzi ce te reflectă pe tine
Iubeşti sau urăşti ceva la o persoană raportat la ceea ce iubeşti sau urăşti la tine. Fii tolerant; acceptă-i pe ceilalţi aşa cum sunt şi străduieşte-te să conştientizezi; străduieşte-te să te întelegi şi să percepi obiectiv propria ta persoană, gândurile şi sentimentele tale. Experienţele negative
sunt oportunităti de a vindeca rănile pe care le ai.
Ajută-i pe ceilalţi, şi astfel te vei ajuta pe tine. Unde ai fost incapabil să-i ajuţi pe ceilalţi este un semn că nu răspunzi corespunzător propriilor tale nevoi.
Regula nr. 8 – Ce se întâmplă cu viaţa ta este alegerea ta
Deţii toate uneltele şi resursele de care ai nevoie..
Ceea ce faci cu ele depinde de tine. Asumă-ţi responsabilitatea asupra ta. Învaţă să renunţi atunci când nu poţi schimba lucrurile. Nu te enerva – gândurile amare îţi întunecă mintea. Curajul este în fiecare dintre noi – foloseşte-l atunci când trebuie să faci ceva bun pentru tine. Cu toţii avem o putere înnăscuta şi un spirit aventuros, pe care ar trebui să le folosim pentru a îmbrăţişa ceea ce urmează.
 
Regula nr. 9 – Răspunsurile sunt la tine
Ai incredere în instinctele tale şi în sentimentele tale, chiar dacă le auzi ca o voce slabă sau dacă apar ca o sclipire de moment.
Ascultă-ţi sentimentele ca şi cum ar fi sunete. Vezi, auzi şi ai incredere. Foloseşte inspiraţia înnăscută.
Regula nr. 10 – Vei uita toate acestea la naştere
Toţi ne naştem cu aceste capacităţi – primele noastre experienţe ne conduc într-o lume fizică, departe de sentimentele noastre, acestea devenind nehotărâte, cinice şi lipsite de credinţă şi încredere. Cele 10 reguli nu sunt porunci, ele sunt adevăruri universale care se aplică tuturor. Când te rătăceşti, apelează la ele. Ai incredere în puterea spiritului. Aspiră către întelepciune – aceasta este ultima încercare a vieţii şi nu cunoaşte limite înafara acelora impuse de tine.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s