„Numele meu este Winston şi….. eu sunt Winifred.
Ne-am născut cu mai mult de 700 de ani în urmă… Pe o insulă situată departe în Oceanul Pacific. În tot acest timp, am întâlnit multe fiinţe umane. Ei ne-au furat şi ne-au ucis distrugând totul de multe, multe ori. Şi am lăsat asta să se întâmple. Şi din această cauză, am pierdut totul. Căminul nostru iubit din păcate nu mai exista.
Acolo unde odată creşteau flori de toate culorile este acum uscat şi arid.
Acolo unde odată aerul vibra de ciripitul a mii de specii de păsări este acum doar tăcere.
Acolo unde focile şi creaturile din ocean se scăldau în valuri, Toată viaţa este acum la sfârşit.
Galapagos, casa noastră minunată, nu este acum mai mult decât o mizerie neagră, întunecată şi plină de petrol. Întreaga lume nu este nimic mai mult decât o masă neagră, întunecată şi poluată.
Cu excepţia acestui loc de aici. (Facand referire la savana Africana)

Dar dacă nu facem nimic ca să oprim asta acest loc va deveni nu mai mult decât o altă pată înnegrită.

Pentru că omul este un hoţ care vine în noapte şi ia ce vrea de la pământ. Este ca un şarpe care îşi mănâncă propria coadă pentru a supravieţui.
Dar Pământul nu îi aparţine. Este numai o mică parte din el. Omul nu a fabricat viaţa. Este doar Un firicel în cadrul ei şi împreună împărţim aceeaşi suflare.
Ceata care se ridica deasupra pădurilor verzi şi luxuriante, Răcoarea brizelor din
munţi, aroma vântului parfumat după duşul unei ploi răcoroase, Plantele, omul şi noi, animalele.
Ceea ce omul nu a realizat este ceea ce face el pământului, îşi face în cele din urmă lui însuşi;
Şi atunci când pământul va fi distrus într-un final şi animalele sunt dispărute sau ucise Omul va rămâne pe Pământ singur. Apoi, pierdut şi deznădăjduit, el va fi şters de pe faţa Pământului.
Dar asta nu e o consolare pentru noi acum, pentru că fiecare dintre noi va pieri dacă nu va ve-ţi apăra împotriva umanităţii.”
Acest fragment este extras dintr-un desen animat. Acesta se numeste Animals United. Este discursul unei testoase batrane impreuna cu sotul ei care a avut de suferit dupa urma IGNORANTE umane.
Poate noi acuma nu realizam ceea ce face impotriva ecosistemului si ce influenta are aceasta actiune. Dar copii nostrii sau copii copiilor nostrii sigur vor resimtii asta, cand nu vor mai avea aer curat sa respire, cand singura sursa de apa va fi cea imbuteliate si aceasta cumparat la un pret exorbitant. Nu multi isi vor mai permite luxul de a trai. Vom ajunge sa pe platim fiecare zi. Ca si glume odata cu cresterea impozitelor am zis ca ne vor pune taxe si pe aerul care il respiram, insa datorita „evolutiei” se pare ca intr-un final vom ajunge la acest lucru. Noi, ca si oameni suntem cele mai mari surse de poluare. Distrugand ecosistemul ne distrugem pe noi insine.
Viata va fi un lux pe care nu multi vor putea sa si-l permita. Si in definitiv cine suntem noi sa avem puterea asupra altor fiinte. Traim si vedem zilnic atrocitatile sociale si „criminali” pe care ii acuzam. Dar noi nu suntem mai departe. Nu stiu care este direfenta intre un criminal si o persoana care va deveni criminal nu prin actiunile sale ci prin nonactiunile lui, indiferenta si ignoranta.
SA AVETI O SI ZI SI  SEARA SUPERFICIALA ASA CUM SUNTETI OBISNUITI.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s