„În 1879, atunci când Thomas Edison a inventat  becul său cu filament de carbon, acțiunile companiilor de gaz aerian s-au prabusit peste noapte. Parlamentul englez a numit un comitet de examinare, pentru a cerceta perspectivele noii metode de iluminare. Sir William Preece, Șeful Poștelor si președinte al Comitetului a declarat în Camera Comunelor că acesta a ajuns la concluzia că iluminatul electric domestic este fantezist si absurb.
Astăzi, luminile electrice strălucesc in orice casă din lumea civilizată.
Obsedat de visul vechi de când lumea al omului de a zbura, Leonardo da Vinci a petrecut în secret ani întregi, încercând să construiască mașini zburătoare uimitor de asemănătoare cu prototipurile elicopterului modern, dar și-a ascuns schițele, de frica Inchizitiei. Atunci cănd acestea au fost publicate pentru prima data, în 1797, reacția a fost unanimă: maşinile mai grele decât aerul nu vor putea vreodată sa părăsească solul. Chiar şi la începutul secolului nostru, celebrul astronom Simon Newcomb gândea că o forţă motrică capabilă să permită maşinilor zburătoare să acopere distanţe mari este de neconceput.
Şi totuşi, câteva zeci de ani mai târziu, aeroplanele transportau deasupra pământului şi mării încarcaturi enorme.”
Am ales acest  început din cartea lui Erich von Danjken – Întoarcerea la stele. Am vrut să subliniez faptul că toate marile descoperiri au fost blamate si respinse de „geniile”  şi savanţi timpurilor respective. Dar acest lucru nu a însemnat ca ştiinta s-a împiedicat de aceşti oameni limitati în gândire care erau împotriva evolutiei. Deși totul a fost împotriva lor au continuat să îsi mentină și sa îsi sustină ideile chiar daca au fost arsi pe rug ( a se vedea cazul lui Giordano Bruno).
Un aspect seamănator se intampla si in zilele noastra. Evoluția nu a însemnat o dezvoltare a rațiunii și nu a însemnat o deschidere a maselor catre noile idei revoluționare și evolutive care pot duce omenirea in noul  mileniu. Una dintre aceste idei si nu numai, pentru ca are si o baza practica, este si demonstrata ca si aplicabilitate, este „Noua Medicina”.
Pentru cei care nu stiu ce este acest lucru voi selecta o mica particica din sursele existente pe internet si voi adauga si link-ul necesar.
   „Urmărind ipoteza că toate evenimentele din organism sunt controlate prin creier, a analizat tomografiile pacienţilor săi şi le-a confruntat cu istoricul lor medical. Dr. Hamer a descoperit astfel că orice boală, nu numai cancerul, este controlată printr-o zonă din creier ce îi corespunde în mod specific şi este legată, în mod particular, de un conflict-şoc psiho-emoţional perfect identificabil. Astfel a apărut paradigma revoluţionară a Noii Medicine Germane, care nu numai că le explică în mod demonstrabil bolnavilor de cancer cauzele reale ale bolii lor, dar le oferă şi o şansă reală de vindecare, fără mutilare şi otrăvire prin aşa-zisele tratamente chirurgicale, radioterapice şi chimioterapice…”
Mai multe se pot afla si de aici , dar nu numai. Internetul este plin de surse de informare legate de aceasta „noua medicina”.
Pentru cei mai puțin în domeniu acest lucru se mai numește și psihosomatica sau psihosomaioze (denumite asa de J. Groen).  Ce este important de reținut aici este că majoritatea bolilor (exclus cele virusologice sau cele care au predispoziție genetică) apar ca repercursiune a gândurilor noastre. Făcând aceste referiri putem să vorbim despre puterea găndurilor la nivelul corpului uman. Și mai exact despre puterea minții umane în concretizarea sanatații personale. Putem să il numim efectul Placebo daca dorim, dar si acest „efect” este înca necercetat. Toate lumea a auzit de el insa nimeni nu își dă seama că acest efect Placebo este cu doua taișuri. Așa cum poate sa vindece tot așa și îmbolnavește organismul. În tot ce facem organismul are tendința să se echilibreze, dar în același timp mintea are rolul de a ne avertiza prin diverse „semne”. O să încerc sa exemplific prin cel mai banal mod posibil. Atunci când ne enervăm, ne stresăm sau suntem anxiosi organismul uman are tendinta de a creea o hiperaciditate. În urma acestui lucru apar durerile de stomac. Dacă acest „stil de gandire” continuă, urmatoarea etapă este aparitia gastritei și într-un final apariția ulcerului. Asta este cea mai simpla forma de manifestare a „puterii gândului”.
Gândul la nivel neurofiziologic este caracterizat print-un „biocurent”. Acest biocurent este generat de neuroni. Ce se intamplă însa cu acesta? Pentru a intelege mai bine o sa fac o analogie. Ipotetic curentul electric este bun și util pentru că ne alimentează aparatele electrocasnice, becurile care ne ofera lumina în viață și multe alte aplicați utile. Însa atunci cand o persoană se curentează și moare, acest curent mai este bun si constructiv? Eu tind să cred că nu. Tot așa această bioenergie de la nivelul creierului are tendinta să se „verse” undeva. Acest biocurent (aceasta energie nervoasa) poate fi constructivă sau distructivă.  Nu o sa intru acum mai mult in detalii petru că este un subiect foarte vast. Dar o să subliniez influența gândurilor pe care noi le generam asupra organismului uman. Aceste gânduri pot fi pozitive și constructive sau pot fi negative și distructive. Noi ca si ființe rationale avem capacitatea să alegem, să sortam, să filtram și să ne protejam de tot ceea ce ne este distructiv. Dar oare câți dintre noi facem acest lucru si câți dintre noi apelam la un specialist (psihoterapeut) pentru a ne ajuta să rezolvam aceaste probleme? Acestă problemă a gandurilor negative care ne afecteaza viața cotidiana ? Câți dintre noi admitem că de fapt avem o problemă si mai devreme sau mai tarziu vom dezvolta o boală psihosomatica?
VA URMA
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s