Un barbat a fost adus la un judecator spre a fi judecat pentru mituire. Din moment ce totul dovedea vina barbatului, tot ce mai ramasese de facut pentru judecator era sa pronunte sentinta.

Judecatorul era un om rezonabil. El i-a oferit trei variante, din care acesta isi putea alege pedeapsa. Acuzatul trebuia ori sa plateasca 100 de lei, ori sa primeasca 50 de bice pe spinare, ori sa manance 5 kg de ceapa.

„Aleg sa mananc ceapa” a spus barbatul cu voce tare. „Acest lucru nu poate fi in mod sigur atat de greu”, isi spunea in gand acesta, in timp ce a muscat din prima ceapa. Dar dupa ce a mancat trei sferturi din cantitate, i se facu greata numai cand se uita la ea. Ochii ii lacrimau de mult si era intr-o stare vrednica de mila.

„Inalta curte”, a strigat el, „cruta-ma. Mai degraba primesc cele 50 de lovituri de bici decat sa mai bag fie si o singura ceapa in gura”. El se gandea cu siretenie ca ar putea sa-si salveze banii. Aprodul l-a dezbracat si l-a asezat pe banca. Privirea puternicului aprod si biciul l-au facut sa tremure. Cu fiecare lovitura pe spatele sau, el tipa din ce in ce mai tare, pana cand, la a zecea lovitura, a inceput sa se tanguiasca: „Judecatorule, ai mila de mine, cruta-ma de aceste lovituri”. Aprodul nu s-a oprit pana cand barbatul nu l-a implorat: „Lasa-ma sa platesc cei 100 de lei”.

Ion DAFINOIU – Elemente de psihoterapie integrativa, 2001.

Reclame

3 răspunsuri »

 1. starsgates spune:

  Păi cum altfel, să fie acuzat judecătorul de luare de mită?:))))
  Chitanţa la dosar!:)))

 2. corvusdd spune:

  looool. Adevarat, insa avand in vedere ca aceasta este doar o peveste terapeutica o sa am in vedere si o sa ii amintesc autorului sa schimbe vina inculpatului si sa il acuze de alceva. VA trebui sa sublinieze si faptul ca saracul judecator i-a taiat chitanta pentru acei bani :))))

 3. starsgates spune:

  Nu te supăra, dar trebuie să-l contrazic pe judecător.:)
  Nu mi se pare corect să plătească cei 100 de lei.
  Sună tot ca o mituire să scape de corvezile mai grele, astfel i se întăreşte convingerea că se poate cumpăra orice.:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s