De multe ori stau si ma gandesc,  mai exista cineva care sa se intrebe ” Ce inseamana sa fi roman”. Eu sincer sa fiu ma intreb pentru ca am ajuns sa nu mai imi cunosc identitatea de cetatean. De ce fac aceste afirmatie: avand in vedere ca noi nu cunoastem mare parte din istoria nostra nu stim cine suntem cu adevarat. Dar ce importanta are istoria noastra ca si neam pentru identiteatea noastra cetateneasca? Cineva ma intrebat ” Ce mai conteaza ce a fost , conteaza ce va fi”? La acesta intrebare haideti sa facem o mica analogie. Sa zicem ca datorita unor circumstante suferi o amnezie. In urma amneziei nu mai sti cine esti, ce ai facut si care este trecutul tau. Necunoscand aceste aspect automat tu nu existi ca si persoana, nu sti absolute nimic de tine, nu sti ce te defineste. Atunci singurele  tale sanse pentru a afla mai multe despre tine sunt ori sa incerci sa iti amintesti, ori sa apelezi la cineva care te-a cunoscut inainte de amnezie. Incercarea de a-ti aminti cine esti poate sa dea rezultate sau nu. Totul depinde de gravitatea amnezie tale. Deci apelam la a doua solutie. Ii intrebam pe cei care este posibil sa ne fi cunoscut. Facand aceasta persoanele respective vor incepe sa ne povesteasca despre „noi” cei din trecut asa cum ne-au vazut atunci. Insa acele persoane ne vor spune numai ce le convine lor si sub forma pe care o doresc  ei. Ei nu cunosc adevarate motive pentru savarsirea anumitor fapte ale noastre din trecut sau a altor  circumstante si ipostaze cu care noi ne-am confruntat. In urma acestor informatii noi o sa devenim cea ce doresc ei sa devenim nicidecum cea ce suntem noi cu adevarat. Asa este si in cazul indentitatii de cetatean. Noi nu stim care este adevarata noastra istorie si atunci singura alternativa este sa invatam din informatiile pe care ni le ofera  „acei” oameni . Ei ne vor modela in functie de nevoile lor, propriul interes sau de felul cum ne-au perceput in acel moment.

Deci prin cele precizate mai sus sa intelegem ca noi suntem doar niste marionete care danseaza dupa cum doresc oamenii din umbra? Orice este posibil. Atata timp cat ei fac ce doresc si noi suntem educati sa inchidem ochii la ce este atat de evident, eu cred ca asta suntem. Avand in vedere ca exista liberal arbitru, acesul la informative, libertatea cuvantului, ma intreb de ce oamenii nu incearca sa afle cine sunt ei cu adevarat , care este adevarata lor origine si religie. Poate ca va veti intreba de ce sunt asa de importante aceste lucruri pentru mine. Sunt importante pentru ca nu mai vreau sa fiu confundat cu alte etnii si doresc ca Bucurestiul sa figureze pe harta Roamniei nu a altor tari, asa cum cunosc cei din tarile occidentale. Doresc ca religia sa nu mai fie o scuza pentru a se declansa cele mai mari masacre si cele mai crunte razboie. Doresc sa se cunoasca adevarata religie a romanilor nicidecum cea votata la consiliul de la Niceea. Doresc ca romanii sa se intoarca cu fata catre adevaratul Dumnezeu si sa nu se mai lase orbiti de cea ce li se dicteaza si li se impune. Este oare prea mult cea ce doresc eu? Sunt oare prea naiv sa cred ca romanii au fost atat de „supusi”  incat nu mai sunt in stare sa ridice capul din pamant si sa vada cine sunt. Cu ce suntem diferiti de iobagii din secolul XII?.

Reclame

3 răspunsuri »

 1. corvusdd spune:

  Sincer sa fiu amandoua intrebarile sunt la fel de importante, dar eu consider ca a fi OM in primul rand este o conditie existentiala a fiecaruia, dar cati dintre noi mai stiu a fi OM???A fi roman este o conditie sociala deci asa cum zici si tu intai trebuie sa fi OM pentru a exista , apoi sa fi roman. Ambele sunt la fel de importante, numai ordinea difera. Iti multumesc pentru intrebarea pertinenta.

 2. starsgates spune:

  Care întrebare crezi că e mai importantă :
  1. Român sau nu?
  2. Om sau nu?:)

 3. Animaliciul54 spune:

  Nu vrei sa adaugi putin umor siteului tau :P? O poza haioasa cu animale care se schimba in fiecare zi.
  Daca da, vezi pe animalicvi.ro/pentru-siteul-tau

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s